ТВСЈ Источно Сарајево: Позив грађанима на опрез приликом уређења имања

09.08.2021. 18:54
0
ИЗВОР: Катера

На подручју града Источно Сарајево у посљедњих неколико дана примијетно је значајно повећање броја пожара на отвореном простору.

Велике површине, претежно руралних дијелова градских општина, под непокошеном сувом травом, представљају неприступачан терен, који захтјева максималну ангажованост свог расположивог људства и материјално – техничких средстава Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице града Источно Сарајево приликом интервенисања.

Само у току данашњег дана на територији коју оперативно покрива II одјељење ТВСЈ у Сокоцу регистровано је пет пожара на отвореном простору, кажу из ТВСЈ Источно Сарајево.

Правовременим интервенцијама припадника ТВСЈ, уз надљудске напоре, сви пожари су локализовани и неутралисани, без људских жртава и повријеђених, као и без веће материјалне штете.

- С обзиром на то да су људски фактор и немар најчешћи узрок пожара, апелујемо да грађани буду пажљиви приликом уређења имања, да не пале ватру на недозвољеним мјестима, те да ватру не остављају без надзора - кажу из ТВСЈ Источно Сарајево.

Напомињу да се налазимо у веома ризичном периоду године, кад је ријеч о заштити од пожара, те овим путем настоје да представе озбиљност ситуације, али и апелују на свијест становништа, како се не бисмо довели у ситуацију да имамо пожаре катастрофалних размјера као Грчка, Турска или Македонија.

- Поручујемо да ћемо све будуће случајеве намјерног изазивања пожара пријавити МУП-у Републике Српске на даље поступање и напомињемо да су према Закону о заштити од пожара за овакве случајеве предвиђене високе новчане казне - наводе из ТВСЈ Источно Сарајево.

Припадници ТВСЈ Источно Сарајево на услузи грађанима 24 часа дневно, а њихов број телефона 123 отворен је за све информације, питања и дојаве.

Коментари 0
Повезане вијести
Пожар на Светој Гори: Ватру гасе и хеликоптери из ваздуха Пожар на Светој Гори: Ватру гасе и хеликоптери из ваздуха
Хеликоптер Србије гаси пожар на подручју Сребренице Хеликоптер Србије гаси пожар на подручју Сребренице
Сребреница: Ватра се шири, пожар немогуће гасити са земље Сребреница: Ватра се шири, пожар немогуће гасити са земље
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    14h 59m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    16h 48m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    11h 17m
    16
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    11h 4m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    14h 26m
    2