U Albaniju stigli spasioci iz Srbije i Crne Gore

27.11.2019. 10:58
0
IZVOR: Srna

U Albaniju su stigli spasilački timovi iz Srbije i Crne Gore, kako bi pomogli lokalnom stanovništvu nakon serije zemljotresa koji su pogodili tu zemlju.

Ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić rekao je da je spasilački tim Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije doputovao jutros oko 3.00 časa u mjesto Tuman kod Drača.

On je rekao za RTS da je u toku vanredna sjednica Vlade Albanije i da se stiče utisak da je država preduzela sve što je u njenoj moći da se saniraju posljedice katastrofe u što kraćem periodu.

Prema njegovim riječima, albanski građani su ispoljili veliku solidarnost da kao volonteri i na druge način pomognu stradalim sugrađanima.

Nadležne službe u Crnoj Gori saopštile su da su u Drač otputovali pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivta i Kotora da pruže pomoć nastradalima u ruševinama.

U zemljotresu jačine 6,4 stepena Rihterove skale koji je juče rano ujutro pogodio područje Drača u Albaniji poginulo je najmanje 25 ljudi, saopštile su albanske vlasti.

Nakon ovog snažnog zemljotresa kod Drača dogodila se serija manjih u Albaniji, kao i u BiH.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Zemljotres u BiH! Zemljotres u BiH!
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    10h 8m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 4m
    0
  • Posljednji kondorov let
    22h 33m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    9h 8m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    6h 1m
    0