U Banjaluku stigao drugi kontingent pomoći iz Srbije

04.04.2020. 19:23
0
IZVOR: SRNA

Drugi kontingent pomoći Vlade Srbije za Republiku Srpsku u borbi protiv novog virusa korona stigao je u Banjaluku.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koje je u popodnevnim časovima zaprimilo pomoć, saopšteno je da je Vlada Srbije 2. aprila donijela zaključak da 10.000 litara rastvora natrijum hipohlorita donira Vladi Srpske.

- Ovaj zaključak realizovalo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije, a donirano sredstvo za dezinfekciju proizvod je Javnog komunalnog preduzeća /JKP/ "Vodovod i kanalizacija" Novi Sad - navodi se u saopštenju.

Natrijum hipohlorit je sredstvo koje je preporučeno za dezinfekciju površina, prostora i objekata, ali i za dezinfekciju vode za piće.

- Tržište Republike Srpske ovim sredstvom se snabdijeva isključivo iz uvoza, ali zbog zabrane njegovog izvoza iz nekih zemalja ili otežanog transporta, otežano je snabdijevanje tržišta - pojasnili su iz Ministarstva zdravlja.

Donacija je značajna jer će, kako se navodi, obezbijediti efikasno sprovođenje protivepidemijskih mjera u zdravstvenim ustanovama, ali i u drugim javnim ustanovama zdravlja u Republici Srpskoj.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske zahvalilo je Vladi Srbije za dosadašnju nesebičnu pomoć u medicinskoj opremi i sredstvima u trenutku kada se i Srbija suočava sa epidemijom.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    18h 37m
    0
  • Desanka Maksimović: Književna vila pjesnikinja duše
    20h 10m
    0
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    16h 36m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    18h 49m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    9h 18m
    3