У Бањалуку стигао други контингент помоћи из Србије

04.04.2020. 19:23
0
ИЗВОР: СРНА

Други контингент помоћи Владе Србије за Републику Српску у борби против новог вируса корона стигао је у Бањалуку.

Из Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, које је у поподневним часовима запримило помоћ, саопштено је да је Влада Србије 2. априла донијела закључак да 10.000 литара раствора натријум хипохлорита донира Влади Српске.

- Овај закључак реализовало је Министарство пољопривреде Србије, а донирано средство за дезинфекцију производ је Јавног комуналног предузећа /ЈКП/ "Водовод и канализација" Нови Сад - наводи се у саопштењу.

Натријум хипохлорит је средство које је препоручено за дезинфекцију површина, простора и објеката, али и за дезинфекцију воде за пиће.

- Тржиште Републике Српске овим средством се снабдијева искључиво из увоза, али због забране његовог извоза из неких земаља или отежаног транспорта, отежано је снабдијевање тржишта - појаснили су из Министарства здравља.

Донација је значајна јер ће, како се наводи, обезбиједити ефикасно спровођење противепидемијских мјера у здравственим установама, али и у другим јавним установама здравља у Републици Српској.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске захвалило је Влади Србије за досадашњу несебичну помоћ у медицинској опреми и средствима у тренутку када се и Србија суочава са епидемијом.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто Просјечна цијена квадрата стана у Српској већа за 24,1 одсто
Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину Ово је цијена школарине на факултетима у Српској за академску 2024/25. годину
Најчитаније
  • Илиџанци – највеће жртве и најбољи борци Републике Српске (ФОТО)
    18h 32m
    7
  • Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
    19h 4m
    0
  • Полицајац убоден ножем!
    14h 15m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    19h 13m
    0
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    22h 20m
    0