U četvrtak književno veče Branislava Jankovića

09.05.2023. 10:15
0
IZVOR: katera.news

Matična biblioteka Istočno Sarajevo organizuje Književno veče Branislava Jankovića u četvrtak, 11. maja, u 18.00 časova u Internet čitaonici Matične biblioteke.

Branislav Janković, popularni niški pisac, postao je poznat po knjigama koje je temeljio na srpskoj narodnoj tradiciji, vjerovanjima, legendama i običajima, rekli su iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Osim o do sada objavljenim romanima „O vukovima i senkama“ , „Suze Svetog Nikole“, „Vetrovi zla“, „Zidanje ambisa“, „Peta žica“ , „Gvozdeni oblaci“, na književnoj večeri će se razgovarati sa Jankovićem i o posljednjem objavljenom romanu „Zidanje Ambisa“.

Roman „Zidanje ambisa“ je priča sa poetskim nabojem, a dešava se u Manastiru Visoki Dečani.

To je „roman o burnim vremenima, malim ljudima, jakim ženama i vladarima, oceubicama, slepim svecima i o velikoj ljubavi“, kaže se u recenziji.

Romani Branislava Jankovića međi najčitanijim su knjigama u bibliotekama, a roman „Suze Svetog Nikole“ se obrađuje u izbornoj lektiri u mnogim srednjim školama u Srbiji, zaključili su iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku Održano književno veče Boška Milosavljevića u Han Pijesku
U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića U četvrtak promocija knjige „...i druge priče“ Saše Kneževića
Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu Promocija knjige Mirka Šošića „Život u ratu (doktori u ratu)“ u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    6h 13m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    6h 57m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    11h 2m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    11h 6m
    2
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    22h 50m
    0