У четвртак књижевно вече Бранислава Јанковића

09.05.2023. 10:15
0
ИЗВОР: katera.news

Матична библиотека Источно Сарајево организује Књижевно вече Бранислава Јанковића у четвртак, 11. маја, у 18.00 часова у Интернет читаоници Матичне библиотеке.

Бранислав Јанковић, популарни нишки писац, постао је познат по књигама које је темељио на српској народној традицији, вјеровањима, легендама и обичајима, рекли су из Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Осим о до сада објављеним романима „О вуковима и сенкама“ , „Сузе Светог Николе“, „Ветрови зла“, „Зидање амбиса“, „Пета жица“ , „Гвоздени облаци“, на књижевној вечери ће се разговарати са Јанковићем и о посљедњем објављеном роману „Зидање Амбиса“.

Роман „Зидање амбиса“ је прича са поетским набојем, а дешава се у Манастиру Високи Дечани.

То је „роман о бурним временима, малим људима, јаким женама и владарима, оцеубицама, слепим свецима и о великој љубави“, каже се у рецензији.

Романи Бранислава Јанковића међи најчитанијим су књигама у библиотекама, а роман „Сузе Светог Николе“ се обрађује у изборној лектири у многим средњим школама у Србији, закључили су из Матичне библиотеке Источно Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића У четвртак промоција књиге „...и друге приче“ Саше Кнежевића
Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву Промоција књиге Мирка Шошића „Живот у рату (доктори у рату)“ у Источном Новом Сарајеву
Шантић - велики православни завјетник Шантић - велики православни завјетник
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    11h 15m
    0
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    2h 23m
    1
  • Снијег поново забијелио БиХ
    23h 36m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    5h 6m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    22h 24m
    0