U četvrtak završna prezentacija projekta „Mladi u akciji“

27.07.2020. 18:45
0
IZVOR: paljanskenovosti.ba

Završna prezentacija projekta „Mladi u akciji“, koja podrazumijeva razvijanje i provođenje programa za suzbijanje maloljetničke delinkvencije, biće održana  u četvrtak, 30. jula, sa početkom u 11.00 časova, u pres centru Sportskog – poslovnog centra „Peki“ Pale, saopšteno je iz Forum teatra.

Kako se navodi u saopštenju, tom prilikom biće prikazan dokumentarni film o aktivnostima projekta i jednominutni film o nasilju, koji su realizovali članovi Kluba mladih Pale i učenici Srednjoškolskog centra „Pale“, u okviru video radionica.

-Liderska organizacija na polju prevencije nasilja u Istočnom Sarajevu, Forum teatar je sa timom saradnika, koristeći dosadašnje, dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima realizovao projekat u nekoliko segmenata: trening vršnjačkih edukatora, rad Kluba mladih, edukativne vršnjačke radionice u školi, kreativne radionice i onlajn kampanje- piše u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je projekat „Mladi u akciji“ uspješno realizovan od novembra 2019. do jula 2020. godine, u cilju razvijanja i provođenja programa za suzbijanje maloljetničke delinkvencije i promocije zdravog načina života, te podizanja svijesti o rodnoj ravnopravnosti kod mladića i djevojaka

-Stečene vještine prezentovanja i znanje o važnim društvenim temama, vršnjački edukatori su pokazali kroz realizaciju edukativnih radionica u školi. U okviru projekta realizovane su 42 edukativne radionice. Veoma značajn segment projekta bile su i kreativne, video i novinarske radionice, što je na kreativan način podiglo nivo medijske pismenosti mladih i podstaklo njihovu kreativnost- izjavio je animator aktivnosti Kluba mladih Vitomir Mitrić.

Projekat „Mladi u akciji“ realizovan je uz podršku Opštine Pale u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija  (UNDP).

Tokom završne prezentacije, partnerima na projektu biće uručene slike i oslikane platnene torbe koje su nastale na kreativnoj radionici enkaustike.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    10h 34m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    10h 39m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    11h 31m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    11h 45m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    22h 34m
    0