U decembru podijeljeno više od 1.000 paketića srpskoj djeci

27.12.2023. 13:11
0
IZVOR: srna.rs

Više od 1.000 paketića podijeljeno je srpskoj djeci predškolskog i školskog uzrasta na Kosovu i Metohiji u decembru koje je obezbijedilo oko 50.000 njihovih vršnjaka iz 75 osnovnih i srednjih škola u Srpskoj, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov.

On je precizirao da su paketići obezbijeđeni u humanitarnoj akciji ovog odbora "Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji", a podijelili su ih u Banjskoj, odjeljenju pedijatrije u Kosovskoj Mitrovici, te naseljima Srbica, Banje, Osojani, Klina, Vidanje, Kosovo Polje, Ugljare, Gračanica i drugima.

- Poklon-paketiće djeci na Kosovu i Metohiji obezbijedilo je oko 50.000 njihovih vršnjaka iz 75 osnovnih i srednjih škola u Srpskoj koji su od septembra sakupljali po marku, dvije ili više da bi svojim vršnjacima preko našeg Odbora čestitali poklonima sve decembarske i januarske praznike - rekao je Arlov.

On je napomenuo da će akciju produžiti do kraja januara i nakon srpske Nove godine do Svetog Save podijeliti još oko 1.500 paketića djeci u Kosovskom Pomoravlju, Novom, Brdu, Obiliću, Babinom Mostu, Plemetini, Gotovuši i na sjeveru Kosova i Metohije.

Slika

Foto: srna.rs

Arlov je podsjetio da su podjelu decembarskih i januarskih poklona počeli od 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, kada su 200 paketića podijelili djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, korisnicima Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici.

- Od početka decembra do kraja januara planiramo ukupno podijeliti više od 2.500 paketića na Kosovu i Metohiji i nekoliko stotina srpskoj djeci u zapadnoj Slavoniji, a jednim posebnim događajem i manifestacijom želimo obradovati 14. januara srpsku djecu u Glini na Baniji - rekao je Arlov.

On je zahvalio svima koji su podržali ovu akciju i Ministarstvu prosvjete i kulture na logističkoj podršci.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić Srbi sa ikonama Svetog Vasilija i srpskim trobojkama prošetali kroz Leposavić
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta Uhapšen još jedan Srbin sa Kosmeta
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 52m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 54m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 47m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 52m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 55m
    1