У децембру подијељено више од 1.000 пакетића српској дјеци

27.12.2023. 13:11
0
ИЗВОР: srna.rs

Више од 1.000 пакетића подијељено је српској дјеци предшколског и школског узраста на Косову и Метохији у децембру које је обезбиједило око 50.000 њихових вршњака из 75 основних и средњих школа у Српској, рекао је Срни предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији из Бањалуке Милорад Арлов.

Он је прецизирао да су пакетићи обезбијеђени у хуманитарној акцији овог одбора "Обрадујмо ваше вршњаке на Косову и Метохији", а подијелили су их у Бањској, одјељењу педијатрије у Косовској Митровици, те насељима Србица, Бање, Осојани, Клина, Видање, Косово Поље, Угљаре, Грачаница и другима.

- Поклон-пакетиће дјеци на Косову и Метохији обезбиједило је око 50.000 њихових вршњака из 75 основних и средњих школа у Српској који су од септембра сакупљали по марку, двије или више да би својим вршњацима преко нашег Одбора честитали поклонима све децембарске и јануарске празнике - рекао је Арлов.

Он је напоменуо да ће акцију продужити до краја јануара и након српске Нове године до Светог Саве подијелити још око 1.500 пакетића дјеци у Косовском Поморављу, Новом, Брду, Обилићу, Бабином Мосту, Племетини, Готовуши и на сјеверу Косова и Метохије.

Слика

Фото: srna.rs

Арлов је подсјетио да су подјелу децембарских и јануарских поклона почели од 3. децембра, на Међународни дан особа са инвалидитетом, када су 200 пакетића подијелили дјеци и младима са потешкоћама у развоју, корисницима Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици.

- Од почетка децембра до краја јануара планирамо укупно подијелити више од 2.500 пакетића на Косову и Метохији и неколико стотина српској дјеци у западној Славонији, а једним посебним догађајем и манифестацијом желимо обрадовати 14. јануара српску дјецу у Глини на Банији - рекао је Арлов.

Он је захвалио свима који су подржали ову акцију и Министарству просвјете и културе на логистичкој подршци.

Коментари 0
Повезане вијести
Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици Албанци претукли и опљачкали српског младића у сјеверној Косовској Митровици
Ухапшен још један Србин са Космета Ухапшен још један Србин са Космета
Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику Уклањају се табле на ћирилици и постављају нове, на латиници и албанском језику
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    9h 8m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    9h 52m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    13h 57m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    14h 1m
    2
  • Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
    9h 36m
    3