U dvorištu vrtića u Sokocu nove sprave za dva dječija igrališta

24.09.2019. 10:58
0
IZVOR: Srna

Kod stadiona "Bara" i u dvorištu vrtića u Sokocu postavljene su dodatne sprave na dječijim igralištima vrijednosti 5.000 KM, u okviru projekta "Zajedno za ljepši Sokolac", koji sprovodi Udruženje "Podrška".

Predsjednik ovog udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama Snježana Bašević rekla je Srni da su na ova dva igrališta juče i danas postavljene drvene klupe, metalni tobogani, vrteške, klackalice i penjalice, da su uređene podloge na tom dijelu igrališta, obezbijeđen razglas i postavljena dodatna kamera za video nazor u dvorištu vrtića zbog bezbjednosti djece i samog igrališta.

Ona je navela da je obezbjeđenje boljih uslova za dječiju igru samo dio projekta "Zajedno za ljepši Sokolac" ukupne vrijednosti 19.650 KM koji "Podrška" realizuje zahvaljujući Regionalnom programu lokalne demokratije na zapadnom Balkanu /Reload/ i opštini Sokolac.

Prema njenim riječima, projektom je planirano organizovanje više edukacija o ekologiji i održavanju zdrave sredine, organizovanje sportskih sadržaja, nabavka kanti za otpatke, održavanje radionica i obezbjeđenje materijala za rad volontera.

Baševićeva je podsjetila da je u okviru ovog projekta nedavno odganizovana i akcija "Kad se naše ruke slože sve se može", kojom je obilježen 16. septembar Svjetski dan zaštite ozonskog omotača u kojoj su građani-volonteri učestovali u čišćenju dijela gradskog naselja.

-Ovim projektom se želi poboljšati kvalitet života djece i mladih kroz unapređenje kvalitetnog odnosa prema prirodi, uključivanje svih socijalno isključenih kategorija društva u aktivnosti u zajednici, kao i unapređenje kulturnih i sportskih sadržaja u našoj lokalnoj zajednici-, navela je Baševićeva.

Udruženje za pomoć licima sa posebnim potrebama "Podrška" realizovaće ovaj projekat na području opštine Sokolac do februara 2020. godine.

Projekat "Zajedno za ljepši Sokolac" realizuje se uz podršku Reloada koji finansira EU, a sprovodi Razvojni program UN /UNDP/.

Opština Sokolac učestvuje u finansiranju ovog projekta sa 30 odsto.

 

Komentari 0
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 57m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 48m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 35m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    9h 1m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 43m
    0