U Herceg Novom počeo Praznik mimoze

15.02.2020. 15:08
0
IZVOR: Srpska.info

U Herceg Novom otvoren je 51. Praznik mimoze, u okviru kojeg će u narednih mjesec dana biti održano više od 70 različitih programa.

Manifestaciju je sinoć otvorio predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, ističući da je Praznik Mimoze jedna od najstarijih turističko-propagandnih manifestacija u ovom dijelu Evrope, najznačajniji zimski festival u Crnoj Gori i dogadjaj koji u februaru na Jadranu okuplja desetine hiljada ljudi.

– Ponosni smo što smo, tokom protekle tri godine, programski i organizaciono unaprijedili Festival i tako oborili ranije postavljene rekorde u broju dogadjaja i posjećenosti – kazao je Katić.

On je istakao da Mimoza nastavlja da otvara prostore za nova prijateljstva i nove saradnje jer se širi van granica regiona, što potvrdjuju predstavnici brojnih ambasada i prijateljskih gradova Evrope, koji su prisustvovali otvaranju.

Slika

Kako su saopštili organizatori, pred više od 10.000 ljudi na otvaranju je nastupila pjevačica Lepa Brena, njenom koncertu prethodio je defile Gradske muzike Herceg Novi, Mesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera od Trga Nikole Đurkovića do Igala koji je završen nastupom pred brojnom publikom.

U programu je nastupio i plesni klub “Diano”, sa tačkom “Burleska”, a nakon što je festival zvanično otvoren uslijedio je vatromet.

Pokrovitelji i organizatori 51. Praznika mimoze su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi i Javna ustanova kulture “Herceg Fest”.

Komentari 0
Povezane vijesti
Herceg Novi: Pronađeno tijelo dječaka kod rta Oštro Herceg Novi: Pronađeno tijelo dječaka kod rta Oštro
Nastavljena potraga za dječakom, uključeni i skuteri Nastavljena potraga za dječakom, uključeni i skuteri
Herceg Novi: Potraga za dječakom biće nastavljena sutra Herceg Novi: Potraga za dječakom biće nastavljena sutra
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    2h 3m
    7
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    20h 25m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    21h 40m
    1
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    17h 33m
    0
  • Skupština Džudo saveza Srpske bez kvoruma
    20h 39m
    1