U humanitarnoj akciji za učenike sa Kosmeta do sada prikupljeno 25.000 KM

20.10.2023. 17:25
0
IZVOR: srna.rs

Oko 30 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj podržalo je humanitarnu akciju „Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji“ u kojoj je do sada sakupljeno 25.000 KM, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Milorad Arlov.

Arlov je naveo da je veći dio sredstava iz akcije, koju je pokrenuo ovaj odbor uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, namijenjen za opremanje Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici.

On je istakao da su dvije bijeljinske osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ i „Vuk Karadžić“ sakupile 5.720 KM, odnosno 5.144 KM i dale veliki doprinos akciji.

Arlov je rekao da su svih 30 škola, koju su podržale ovu humanitarnu akciju, namijenjenu za srpsku djecu preškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja na Kosovu i Metohiji dale svoj maksimum.

- Učenici, direktori, profesori, nastavnici, svi zaposleni, a najviše porodice, zaslužuju svaku pohvalu za humanost prema srpskoj djeci na raspetom Kosovu i Metohiji - naveo je Arlov, napomenuvši da akcija traje do kraja godine.

Arlov je rekao da će dio sredstava biti iskorišten za poklone za zimske radosti predškolskoj i školskoj, te djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju korisnicima Dnevnog centra „Podrži me – 9.januar“, kao i za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa više djece širom Kosova i Metohije.

- Pozivamo sve koji mogu da se priključe i pomognu sa našim odborom opstanku srpskog naroda, naročito djece u ovim najtežim vremenima za Srbe na Kosovu i Metohiji - rekao je Arlov.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun 5551000034196445 za pomoć djeci i srpskim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji Vučić najavljuje nove mjere za zaštitu Srba na Kosovu i Metohiji
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u Palama
Sedmi dan albanske blokade Sedmi dan albanske blokade
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 32m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    10h 14m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 42m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    7h 12m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    10h 3m
    1