U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra

02.10.2024. 10:06
0
IZVOR: katera.news

U Istočnoj Ilidži će prva neradna nedjelja biti 6. oktobra 2024. godine, naveli su iz ove opštine.

Na sjednici održanoj 16. septembra 2024. godine Skupština opštine Istočna Ilidža usvojila je izmjene i dopune Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnciima koji obavljaju zanatsku, trgovinsku, uslužnu, zanatsko-trgovinsku i zanatsko-uslužnu djelatnost na području opštine Istočna Ilidža.

Ovom odlukom definisano je da je nedjelja neradni dan na području opštine Istočna Ilidža, što znači da je nedjeljom zabranjen rad svih poslovnih subjekata koji obavljaju zanatsku, trgovinsku, uslužnu, zanatsko-trgovinsku i zanatsko-uslužnu djelatnost.

Kako je predviđeno članom 3 ove Odluke, u vremenu od 7.00 do 15.00 časova u navedenim djelatnostima nedjeljom mogu raditi isključivo nosioci registrovane djelatnosti ili članovi uže porodice zaposleni kod istih.

Izuzetak od ovog člana su subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba i peciva i prodaje ovih proizvoda, objekti na autobuskoj stanici, trgovinski objekti tipa “dragstor”, benzinske pumpne stanice i objekti u okviru njih i dežurne apoteke, čiji će rad po principu rotacije odrediti Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti Opštine Istočna Ilidža.

Nadzor nad primjenom ove odluke vršiće Tržišna inspekcija Grada Istočno Sarajevo i Komunalna policija Opštine Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    17h 30m
    2
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    3h 58m
    0
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    22h 28m
    0
  • Kuglof
    14h 24m
    0
  • Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
    19h 24m
    17