U Istočnom Sarajevu 14 novih slučajeva

08.07.2020. 13:23
1
IZVOR: SRNA

Virus korona potvrđen je kod još 121 osobe u Republici Srpskoj od testiranih 533 uzoraka, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Virus je potvrđen kod 63 muške i 58 ženskih osoba, od kojih je 22 mlađe, 88 srednje i 11 osoba starije dobi.

Iz Bijeljine je 25 osoba, 16 iz Banjaluke, po 11 iz Višegrada i Nevesinja, sedam iz Ljubinja, po šest iz Dervente i Istočnog Novog Sarajeva, pet iz Kozarske Dubice, po četiri sa Pala i iz Prijedora, tri iz Istočne Ilidže, po dvoje iz Bileće, Donjeg Žabara, Gradiške, Šamca i Trebinja i po jedno iz Doboja, Foče, Kneževa, Kostajnice, Kotor Varoša, Lopara, Modriče, Mrkonjić Grada, Srpca, Teslića, Trnova, Ugljevika i Zvornika.

U saopštenju se navodi da su većina novozaraženih kontakti osoba kod kojih je već ranije potvrđeno prisustvo virusa korona.

Testiranje je obavljeno u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici "Sveti Bračevi" u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.813 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 134 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj od virusa korona do sada se oporavilo ukupno 1.425 osoba, a testirano je 39.825 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Srpskoj je 131 i to u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 46, a 85 u opštim bolnicama.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.906 osoba, a nadzor je završen za 38.491 osobu. 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Miki 08.07.2020. 15:30
    Ja mislim da ce sve ovo otici da ne kazem gdje,sto se tiče i korone virusa i turista,izbora. Možete,komotno ključ u bravu staviti i dobro zakljucati,jer kako vidim stanje,zimska sezona je već propala,žali Bože samo naroda koji radi na planini Jahorini
Povezane vijesti
Porast broja rođene djece u prošloj godini, pozitivan priraštaj u četiri opštine Porast broja rođene djece u prošloj godini, pozitivan priraštaj u četiri opštine
Otvorena izložba slika Drage Ivanovića i Radmila Kovačevića Otvorena izložba slika Drage Ivanovića i Radmila Kovačevića
Promovisan roman "Orahovac rovovima omeđen" Borislava Kosanovića Promovisan roman "Orahovac rovovima omeđen" Borislava Kosanovića
Najčitanije
  • Kajmakčalan - jedna od najkrvavijih i najveličanstvenijih bitaka u Prvom svjetskom ratu (FOTO)
    5h 8m
    0
  • Otac ubio sina pa sebe
    23h 22m
    0
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    3h 39m
    0
  • Dječak izbo nožem djevojčicu u školi
    21h 9m
    0
  • Dobila odgovor na prijavu za posao nakon skoro 50 godina
    19h 50m
    0