U Istočnom Sarajevu održano poetsko veče u cilju prikupljanja pomoći za liječenje malene Ivane

27.11.2019. 20:16
0
IZVOR: Srna

Poetsko muzičko veče održano je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo s ciljem prikupljanja pomoći trogodišnjoj djevojčici Ivani Bjelogrlić za čije liječenje u inostranstvu je hitno potrebno 250.000 evra.

Bibliotekarka Matične biblioteke Istočno Sarajevo Miljana Macan rekla je novinarima da su organizatori ove manifestacije koja je humanitarnog karaktera Udruženje književnika Republike Srpske sarajevsko-romanijska podružnica i Matična biblioteka Istočno Sarajevo.

-Učesnici programa bili su književnici iz sarajevsko-romanijske regije Goran Vračar, Željko Pržulj i Nedeljko Zelenović, uz muzičku pratnju Gordana Vračara, Nenada Sparavala i Sergeja Beribake- navela je Macan.

Ona je dodala da je organizovana prodaja polovnih i novih knjiga po simboličnim cijenama, a da će sav prihod biti uplaćen na žiro račun za Ivanino liječenje.

Nedeljko Zelenović rekao je da su se književnici Sarajevsko-romanijske regije priključili humanitarnoj akciji na svoj način.

-Na večerašnjoj manifestaciji smo recitovali stihove i dijelove iz svojih knjiga, kao i donirali svoje knjige i to je naš skromni doprinos- istakao je Zelenović.

On je izrazio nadu da će akcija prikupljanja pomoći za nastavak liječenja biti uspješna, kao i da će u nekim narednim večerima i sam gost biti Ivana.

Željko Pržulj zahvalio je organizatorima akcije koji su pokrenuli medijsku kampanju da se pomogne maloj djevojčici.

-Drago mi je što i mi pisci dajemo doprinos jednoj velikoj humanoj akciji- dodao je Pržulj.

U septembru prošle godine Ivani je dijagnostikovan karcinom bubrega, nakon čega su u zdravstvenim ustanovama u Banjaluci i Beogradu uslijedile operacije, te hemio i terapije zračenjem, ali su najnoviji kontrolni pregledi pokazali da se bolest proširila.

Za novčanu pomoć za liječenje Ivane Bjelogrlić otvoren je namjenski žiro račun u Intesa Sanpaolo banci Sarajevo, broj 1541029988405703.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja Mihajla Pupina Učenicama OŠ „Petar Petrović Njegoš“ drugo mjesto na konkursu povodom 170 godina od rođenja ...
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 16m
    0
  • Slani mafini
    13h 37m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 32m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 26m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 55m
    0