У Источном Сарајеву одржано поетско вече у циљу прикупљања помоћи за лијечење малене Иване

27.11.2019. 20:16
0
ИЗВОР: Srna

Поетско музичко вече одржано је вечерас у Културном центру Источно Ново Сарајево с циљем прикупљања помоћи трогодишњој дјевојчици Ивани Бјелогрлић за чије лијечење у иностранству је хитно потребно 250.000 евра.

Библиотекарка Матичне библиотеке Источно Сарајево Миљана Мацан рекла је новинарима да су организатори ове манифестације која је хуманитарног карактера Удружење књижевника Републике Српске сарајевско-романијска подружница и Матична библиотека Источно Сарајево.

-Учесници програма били су књижевници из сарајевско-романијске регије Горан Врачар, Жељко Пржуљ и Недељко Зеленовић, уз музичку пратњу Гордана Врачара, Ненада Спаравала и Сергеја Берибаке- навела је Мацан.

Она је додала да је организована продаја половних и нових књига по симболичним цијенама, а да ће сав приход бити уплаћен на жиро рачун за Иванино лијечење.

Недељко Зеленовић рекао је да су се књижевници Сарајевско-романијске регије прикључили хуманитарној акцији на свој начин.

-На вечерашњој манифестацији смо рецитовали стихове и дијелове из својих књига, као и донирали своје књиге и то је наш скромни допринос- истакао је Зеленовић.

Он је изразио наду да ће акција прикупљања помоћи за наставак лијечења бити успјешна, као и да ће у неким наредним вечерима и сам гост бити Ивана.

Жељко Пржуљ захвалио је организаторима акције који су покренули медијску кампању да се помогне малој дјевојчици.

-Драго ми је што и ми писци дајемо допринос једној великој хуманој акцији- додао је Пржуљ.

У септембру прошле године Ивани је дијагностикован карцином бубрега, након чега су у здравственим установама у Бањалуци и Београду услиједиле операције, те хемио и терапије зрачењем, али су најновији контролни прегледи показали да се болест проширила.

За новчану помоћ за лијечење Иване Бјелогрлић отворен је намјенски жиро рачун у Intesa Sanpaolo banci Сарајево, број 1541029988405703.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети Ватрогасац – хуман и одговоран посао који морате вољети
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    16h 46m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 19m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 53m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    19h 59m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 21m
    0