U Istočnom Sarajevu studenti iz Južne Koreje izveli mjuzikl „Božićno čudo“

25.11.2019. 20:07
0
IZVOR: Srna

Grupa studenata iz Južne Koreje izvela je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo mjuzikl "Božićno čudo".

Menadžer mjuzikla "Božićno čudo" Čenvuk Be rekao je Srni da je Istočno Sarajevo 20. od ukupno 40 gradova širom Evrope u kojima ove godine nastupaju u okviru "Interenešnel jut feloušip".

-Studenti iz Južne Koreje predstavljaju se performansom za cijelu porodicu u kojem su zastupljeni ples, gluma i muzika. Oni pokušavaju da prenesu sreću koju donosi Božić kroz priču o Ani i da povežu izgubljeno osjećanje očinske i majčinske ljubavi prema svojoj djeci- naveo je on.

Prema njegovim riječima, turneja je počela u Hamburgu, a predviđa nastupe u Pragu, Budimpešti, Beogradu, Rimu, Berlinu, Londonu, Parizu i Barseloni.

On je dodao da je nastup dogovoren ranije, ali kada su čuli da je trogodišnjoj djevojčici Ivani Bjelogrlić za liječenje u inostranstvu hitno potrebno 250.000 evra, odlučili su da ulaz bude slobodan, ali da postave kutije u koje će građani moći da ostave prilog za nastavak njenog liječenja.

Odziv publike bio je veoma dobar, a sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

U septembru prošle godine Ivani je dijagnostikovan karcinom bubrega, nakon čega su u zdravstvenim ustanovama u Banjaluci i Beogradu uslijedili operacija, te hemio i terapije zračenjem, ali su najnoviji kontrolni pregledi pokazali da se bolest proširila.

Za novčanu pomoć za liječenje Ivane Bjelogrlić otvoren je namjenski žiro račun u Intesa Sanpaolo banci Sarajevo, broj 1541029988405703.

Komentari 0
Povezane vijesti
Deveto kolo u nedjelju: Ponovo derbi u Istočnom Sarajevu Deveto kolo u nedjelju: Ponovo derbi u Istočnom Sarajevu
Sladoje: Vozilo mi je zapaljeno, probudila nas je eksplozija Sladoje: Vozilo mi je zapaljeno, probudila nas je eksplozija
U Istočnom Sarajevu zapaljen automobil bivšeg odbornika DNS-a U Istočnom Sarajevu zapaljen automobil bivšeg odbornika DNS-a
Najčitanije
 • Sjećanja Hrešana na dolazak Austrougarske imperije u BiH
  2h 34m
  0
 • Nataši Ćejić potrebna naša pomoć
  11h 42m
  2
 • Đogo: Zabranom podizanja tri prsta završen proces etničkog čišćenja "otvorenog grada"
  8h 19m
  6
 • Noćni uspon na vrh Trebevića (FOTO)
  8h 29m
  1
 • Preminuo glumac Saša Petrović
  12h 25m
  1