U junskom upisnom roku u SŠC „Pale“ upisana 132 učenika

29.06.2020. 19:21
0
IZVOR: paljanskenovosti.ba

Nakon završenog junskog upisnog roka u školsku 2020/2021. godinu, koji je trajao do 26. juna, u Srednjoškolski centar „Pale“ upisana su 132 učenika, rekao je za „Paljanske novosti“ direktor ove Srednjoškolske ustanove Nedeljko Gazivoda.

Prema njegovim riječima, uglavnom je zadovoljan odzivom učenika na upis, te da je ostalo još slobodnih mjesta u određenim smjerovima, za koja će učenici moći da apliciraju prijavom u julskom upisnom roku.

- Za upis u opšti smjer Gimnazije ostalo je još 14 slobodnih mjesta, za Ugostiteljstvo i turizam 17 mjesta, za Građevinski tehničar osam, dok je smjer Ugostiteljski tehničar popunjen. Što se tiče novih zanimanja, Modnog krojača i Modnog galanteriste, prijavljena su samo dva učenika. Pored svih pogodnosti koje su učenicima ponuđene samim upisom na nove smjerove, naišli smo na loš odziv učenika- istakao je Gazivoda.

Kako kaže, pretpostavlja da je odziv učenika za nova zanimanja slab zbog toga što se radi o smjerovima trećeg stepena složenosti, jer učenici žele da imaju vertikalnu prohodnost, te da završe četverogodišnje škole, nakon čega će nastaviti visokoškolsko obrazovanje.

On je dodao da drugi julski rok za upis u srednju školu počinje 6.jula i trajaće do 17. jula za sve one koji su neraspoređeni.

- Ja se nadam će se dio učenika upisati u ovome roku jer, prema našoj evidenciji, od oko 180 učenika koji su završili osnovnu školu, 61 učenik još uvijek je neraspoređen, jer se nisu prijavili u prvom upisnom roku - naveo je direktor SŠC „Pale“.

Ovom prilikom, Gazivoda je pozvao sve učenike, koji se do sada nisu upisali u srednju školu, da se obrate u ovu školsku ustanovu, u koju su svi su svi dobrodošli.

Podsjećamo, prijem dokumenata za upis učenika u srednje četvorogodišnje  škole i srednje trogodišnje škole, u julskom upisnom roku počinje u ponedjeljak,  06. jela 2020. godine, a završava u srijedu, 08. jula 2020. godine, čiji će rezultati biti objavljeni u petak, 10. jula 2020. godine.

Od ponedjeljka, 13. jula, do petka, 17. jula 2020. godine kandidati koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željeno zanimanje, biće upisani u škole, odnosno smjerove u gimnazijama, struke i zanimanja u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama, u kojima je ostalo slobodnog mjesta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 49m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 51m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 44m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 52m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 49m
    0