U Moskvi organizovan skup podrške Srbiji i srpskom narodu na Kosmetu (FOTO)

17.12.2022. 14:07
0
IZVOR: in4s.net

Srpska dijaspora u Moskvi i veliki broj Rusa pružili su podršku Srbiji i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji simboličnom vožnjom kroz prestonicu Rusije, od ambasade Srbije do Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Kako kaže za "Sputnjik" Ljubov Simaganova, član patriotske zajednice „Autokolona Solidarnosti sa Oružanim snagama Rusije“, događaj je organizovan u znak podrške Srbiji i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji

- NATO i Sjedinjene Američke Države čine sve da izazovu sukob na Kosmetu. Kosovo je Srbija. I u to nema sumnje. Mi – Rusi, poštujemo istoriju. Okupili smo se da pružimo podršku srpskom narodu i pokažemo da je naš narod svim srcem uz njih - objašnjava sagovornica "Sputnjika".

Slika

Foto: sputnikportal.rs/Telegram

"Svoje ne napuštamo"

Veliki broj vozila prošao je kroz Moskvu sa zastavama Rusije i Srbije uz intoniranje pjesama „Sini jarsko sunce sa Kosova“, „Oj Kosovo Kosovo“, „Kosovo je Srbija“. Na mnogim vozilima bile su oznake „Z“ i „V“ koje imaju ruski tenkovi i vojna tehnika koja se koristi u operaciji u Ukrajini.

Na vozilima osim zastava mogli su se vidjeti razni natpisi: „Podržimo naše“, „Svoje ne napuštamo“…

Slika

Foto: sputnikportal.rs/Telegram

Rusi i Srbi stoje rame uz rame

Prema riječima Nike Vujičića, Srbina u Moskvi i jednog od organizatora događaja, Rusija je uvijek bila i biće rame uz rame uz srpski narod.

- Ruski narod zna koliko je sada teška situacija na Kosovu i Metohiji. Oni, kao i mi, znaju da je Kosovo sveta srpska zemlja i da će uvijek i biti. Takođe, ovim putem Rusi žele javno da izraze zahvalnost srpskom narodu za svakodnevnu podršku koju pružaju Rusiji i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu koji se svakodnevno bori protiv satanista i fašista - Amerike i NATO-a, za mir, slobodu svog naroda i pravoslavlje - objašnjava sagovornik "Sputnjika".

Učesnici ove simbolične vožnje kroz prestonicu Rusije, prema riječima Simaganove, žele da prenesu važnu poruku Americi.

- Politika NATO-a i Sjedinjenih Američkih Država je nemoralna. Oni su ubice. Mi želimo da SAD znaju i shvate da se Rusi i Srbi njih uopšte ne boje. I neka zapamte da ćemo se u svakom trenutku držati zajedno. Zajedničkim snagama pobijedićemo ovo zlo - konstatuje Simaganova.

Slično mišljenje dijeli i Vujičić. Prema njegovim riječima, ruski i srpski narod želi da prenese jasnu poruku NATO zlikovcima na čijem se čelu nalazi Amerika.

- Neka idu sa Kosova. I neka se pridržavaju Rezolucije 1244. Ne trebaju da se igraju s vatrom jer će im se obiti od glavu. Njihovo vrijeme zločina i otimačina je prošlo - ističe Vujičić.

Slika

Foto: sputnikportal.rs/Telegram

Natovci će odgovarati za počinjene zločine

Natovci će, kako tvrdi Vujičić, odgovarati za sve počinjene zločine.

- Oni će odgovarati za zločine koje su počinili od kraja Drugog svjetskog rata do danas. Počinili su zločine u Libiji, Iraku, Siriji, Avganistanu, Jugoslaviji i sada ih čine na teritoriji Ukrajine. NATO i Evropska unija će uskoro nestati. Ako se ne raspadnu od svojih rak rana, biće uništeni od Rusije. Ruska država je na strani pravde. Bog je uz srpski i ruski narod. Živela Srbija, živela Rusija - naglašava sagovornik "Sputnjika".

Podsjetimo, Srbi sa sjevera Kosova i Metohije već sedmi dan su na barikadama koje su postavljene nakon što je tzv. kosovska policija na prelazu Jarinje uhapsila i nekadašnjeg pripadnika tzv. kosovske policije Dejana Pantića, zbog optužbe za navodno terorističko djelovanje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u momentalnu smrt Bivši američki obavještajac: NATO nikada neće poslati vojsku u Ukrajinu - to je put u mom...
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Najčitanije
  • Oklopna vozila EUFOR-a na području Pala i Istočnog Sarajeva
    17h 28m
    1
  • Građani traže pomoć zbog zmija
    13h 40m
    0
  • Dom zdravlja prelazi na trezorsko poslovanje opštine Istočno Novo Sarajevo
    23h 1m
    0
  • Srednjoškolci iz Istočnog Sarajeva na Sveruskom patriotskom forumu u Krasnodaru
    21h 30m
    0
  • Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj
    20h 28m
    0