У Москви организован скуп подршке Србији и српском народу на Космету (ФОТО)

17.12.2022. 14:07
0
ИЗВОР: in4s.net

Српска дијаспора у Москви и велики број Руса пружили су подршку Србији и српском народу на Косову и Метохији симболичном вожњом кроз престоницу Русије, од амбасаде Србије до Амбасаде Сједињених Америчких Држава.

Како каже за "Спутњик" Љубов Симаганова, члан патриотске заједнице „Аутоколона Солидарности са Оружаним снагама Русије“, догађај је организован у знак подршке Србији и српском народу на Косову и Метохији

- НАТО и Сједињене Америчке Државе чине све да изазову сукоб на Космету. Косово је Србија. И у то нема сумње. Ми – Руси, поштујемо историју. Окупили смо се да пружимо подршку српском народу и покажемо да је наш народ свим срцем уз њих - објашњава саговорница "Спутњика".

Слика

Фото: sputnikportal.rs/Телеграм

"Своје не напуштамо"

Велики број возила прошао је кроз Москву са заставама Русије и Србије уз интонирање пјесама „Сини јарско сунце са Косова“, „Ој Косово Косово“, „Косово је Србија“. На многим возилима биле су ознаке „З“ и „В“ које имају руски тенкови и војна техника која се користи у операцији у Украјини.

На возилима осим застава могли су се видјети разни натписи: „Подржимо наше“, „Своје не напуштамо“…

Слика

Фото: sputnikportal.rs/Телеграм

Руси и Срби стоје раме уз раме

Према ријечима Нике Вујичића, Србина у Москви и једног од организатора догађаја, Русија је увијек била и биће раме уз раме уз српски народ.

- Руски народ зна колико је сада тешка ситуација на Косову и Метохији. Они, као и ми, знају да је Косово света српска земља и да ће увијек и бити. Такође, овим путем Руси желе јавно да изразе захвалност српском народу за свакодневну подршку коју пружају Русији и руском предсједнику Владимиру Путину који се свакодневно бори против сатаниста и фашиста - Америке и НАТО-а, за мир, слободу свог народа и православље - објашњава саговорник "Спутњика".

Учесници ове симболичне вожње кроз престоницу Русије, према ријечима Симаганове, желе да пренесу важну поруку Америци.

- Политика НАТО-а и Сједињених Америчких Држава је неморална. Они су убице. Ми желимо да САД знају и схвате да се Руси и Срби њих уопште не боје. И нека запамте да ћемо се у сваком тренутку држати заједно. Заједничким снагама побиједићемо ово зло - констатује Симаганова.

Слично мишљење дијели и Вујичић. Према његовим ријечима, руски и српски народ жели да пренесе јасну поруку НАТО зликовцима на чијем се челу налази Америка.

- Нека иду са Косова. И нека се придржавају Резолуције 1244. Не требају да се играју с ватром јер ће им се обити од главу. Њихово вријеме злочина и отимачина је прошло - истиче Вујичић.

Слика

Фото: sputnikportal.rs/Телеграм

Натовци ће одговарати за почињене злочине

Натовци ће, како тврди Вујичић, одговарати за све почињене злочине.

- Они ће одговарати за злочине које су починили од краја Другог свјетског рата до данас. Починили су злочине у Либији, Ираку, Сирији, Авганистану, Југославији и сада их чине на територији Украјине. НАТО и Европска унија ће ускоро нестати. Ако се не распадну од својих рак рана, биће уништени од Русије. Руска држава је на страни правде. Бог је уз српски и руски народ. Живела Србија, живела Русија - наглашава саговорник "Спутњика".

Подсјетимо, Срби са сјевера Косова и Метохије већ седми дан су на барикадама које су постављене након што је тзв. косовска полиција на прелазу Јариње ухапсила и некадашњег припадника тзв. косовске полиције Дејана Пантића, због оптужбе за наводно терористичко дјеловање.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    6h 24m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    13h 30m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    7h 39m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    11h 57m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    13h 49m
    0