U nedjelju "Trojka iz bloka" u Istočnom Novom Sarajevu

31.08.2023. 11:15
0
IZVOR: katera.news

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" organizuje u nedjelju, 3. septembra, sportsko-humanitarni turnir "Trojka iz bloka" na košarkaškim terenima u Parku Gavrilo Princip u Istočnom Novom Sarajevu.

Karavan "Trojke iz bloka" sedmi put dolazi u Istočno Sarajevo, a ove godine sa mnogo noviteta među kojima je i poseban program za najmlađe, najavljuju iz Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Manifestacija će početi u 19.00 časova. Prisutni će imati priliku da kupovinom proizvoda Organizacije direktno pomognu njen rad, u prodaji će biti i djelo "Posljednji plemići" Željka Pržulja, koji je donirao 20 knjiga, a novac od prodaje biće proslijeđen srpskim višečlanim porodicama na Kosovu i Metohiji.

Slika

U ponedjeljak, 4. septembra, biće organizovan još jedan humanitarni događaj - kviz iz bloka.

- Prvi kviz koji smo organizovali u "ast pabu" prošao je odlično, prikupljeno je 1.315 KM za pomoć srpskim porodicama sa više djece na Kosovu i Metohiji. Za razliku od prvog kviza, na ovom ćemo imati i roštilj iz bloka, gdje će novac od prodatog mesa ići za pomoć onima kojima je najpotrebnije - naveli su iz ove organizacije.

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe" osnovana je 2005. godine i od tada njeni članovi ulažu vrijeme, energiju i iskustvo za pomoć ugroženoj djeci i njihovim porodicama širom Balkana.

Ogranak Organizacije u Republici Srpskoj registrovan je 2010. godine kada je prikupljanje donacija i pružanje pomoći na teritoriji Srpske podignuto na viši nivo.

Slika

Zahvaljujući zvaničnim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Kanadi i SAD, kao i velikom broju donatora i prijatelja širom svijeta, organizacija `Srbi za Srbe` do sada je prikupila više od 24.000.000 KM donacija i obezbijedila pomoć za više do 3.200 porodica sa oko 15.200 djece.

Do sada je na području Istočnog Sarajeva organizovano više od 50 humanitarnih događaja i pomognuto više od 25 porodica. Ukupna vrijednost isporučene pomoći veća je od 200.000 KM.

Organizacija je odlikovana Ordenom Svetog Save drugog reda i Ordenom Svetih novomučenika gornjokarlovačkih od Srpske pravoslavne crkve i Ordenom krsta milosrđa od Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uključimo se u akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“ Uključimo se u akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“
Predstavljena monografija o Milanu Gutoviću Predstavljena monografija o Milanu Gutoviću
Počeo Međunarodni festival malih scena i monodrame Počeo Međunarodni festival malih scena i monodrame
Najčitanije
 • Pronađen Bijeljinac za kojim se tragalo u Sloveniji
  16h 52m
  0
 • Podneseno oko 6.000 zahtjeva za jedinstven mjesečni borački dodatak
  16h 17m
  2
 • U prepunoj sali Kulturnog centra izvedena monodrama "K`o kamen"
  13h 55m
  0
 • Na ambulanti u Suvom Dolu razbijena stakla i iščupana metalna vrata
  21h 20m
  0
 • Proglašen najljepši automobil u 2023. godini
  22h 25m
  0