У недјељу "Тројка из блока" у Источном Новом Сарајеву

31.08.2023. 11:15
0
ИЗВОР: katera.news

Хуманитарна организација "Срби за Србе" организује у недјељу, 3. септембра, спортско-хуманитарни турнир "Тројка из блока" на кошаркашким теренима у Парку Гаврило Принцип у Источном Новом Сарајеву.

Караван "Тројке из блока" седми пут долази у Источно Сарајево, а ове године са много новитета међу којима је и посебан програм за најмлађе, најављују из Хуманитарне организације "Срби за Србе".

Манифестација ће почети у 19.00 часова. Присутни ће имати прилику да куповином производа Организације директно помогну њен рад, у продаји ће бити и дјело "Посљедњи племићи" Жељка Пржуља, који је донирао 20 књига, а новац од продаје биће прослијеђен српским вишечланим породицама на Косову и Метохији.

Слика

У понедјељак, 4. септембра, биће организован још један хуманитарни догађај - квиз из блока.

- Први квиз који смо организовали у "Џаст пабу" прошао је одлично, прикупљено је 1.315 КМ за помоћ српским породицама са више дјеце на Косову и Метохији. За разлику од првог квиза, на овом ћемо имати и роштиљ из блока, гдје ће новац од продатог меса ићи за помоћ онима којима је најпотребније - навели су из ове организације.

Хуманитарна организација "Срби за Србе" основана је 2005. године и од тада њени чланови улажу вријеме, енергију и искуство за помоћ угроженој дјеци и њиховим породицама широм Балкана.

Огранак Организације у Републици Српској регистрован је 2010. године када је прикупљање донација и пружање помоћи на територији Српске подигнуто на виши ниво.

Слика

Захваљујући званичним регистрованим огранцима у Србији, Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Њемачкој, Норвешкој, Шведској, Канади и САД, као и великом броју донатора и пријатеља широм свијета, организација `Срби за Србе` до сада је прикупила више од 24.000.000 КМ донација и обезбиједила помоћ за више до 3.200 породица са око 15.200 дјеце.

До сада је на подручју Источног Сарајева организовано више од 50 хуманитарних догађаја и помогнуто више од 25 породица. Укупна вриједност испоручене помоћи већа је од 200.000 КМ.

Организација је одликована Орденом Светог Саве другог реда и Орденом Светих новомученика горњокарловачких од Српске православне цркве и Орденом крста милосрђа од Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина! Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина!
Данас о здравственом стању Милоша Божовића Данас о здравственом стању Милоша Божовића
Почињу пријаве за Божићни турнир у футсалу Почињу пријаве за Божићни турнир у футсалу
Најчитаније
 • Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина!
  16h 38m
  2
 • Данас о здравственом стању Милоша Божовића
  19h 12m
  0
 • Сјећање на Веселина Пукету
  20h 26m
  0
 • Рецепт за посне кифле
  13h 9m
  0
 • Цијело подручје општине Соколац прогласити угроженим
  14h 50m
  0