U oktobru evidentirano 43 narušavanja javnog reda i mira

25.11.2020. 15:10
0
IZVOR: SRNA

Na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo u oktobru su evidentirana 43 narušavanja javnog reda i mira, što je za 30,3 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine, rekao je načelnik Sektora policije u ovoj upravi Milan Čvoro.

On je na konferenciji za novinare na Palama rekao da su za narušavanje javnog reda i mira prijavljena ili sankcionisana 52 lica.

- Od ukupnog broja lica protiv osam je podneseno pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, dok su ostalim licima uručeni prekršajni nalozi. Kada je u pitanju struktura prekršaja, najčešća su vrijeđanja, tuče i fizički napadi - navodi Čvoro.

Prema njegovim riječima, najveći broj prekršaja zabilježen je na području policijskih stanica Pale, Istočna Ilidža i Sokolac.

Čvoro kaže da se u oktobru dogodilo 67 saobraćajnih nezgoda, što je 18,3 odsto manje u odnosu na isti mjesec lani, u kojima je 13 lica povrijeđeno, od kojih troje teže, dok da nije bilo smrtno stradalih.

Najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su brzina neprilagođena uslovima puta, odstojanje i prvenstvo prolaza.

U oktobru su iz saobraćaja isključena 87 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola i upravljanjem motornim vozilom prije sticanja prava, kao i 40 vozila zbog isteka registracije.

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u oktobru je registrovano ukupno 2.907 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je za 8,2 odsto manje u odnosu na isti mjesec lani, dok je sankcionisano 2.736 lica.

Komentari 0
Povezane vijesti
Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike
Krađa u Palama Krađa u Palama
Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    20h 25m
    0
  • Krađa u Palama
    18h 43m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    15h 10m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    17h 58m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    11h 19m
    0