У октобру евидентирано 43 нарушавања јавног реда и мира

25.11.2020. 15:10
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју које покрива Полицијска управа Источно Сарајево у октобру су евидентирана 43 нарушавања јавног реда и мира, што је за 30,3 одсто више него у истом мјесецу прошле године, рекао је начелник Сектора полиције у овој управи Милан Чворо.

Он је на конференцији за новинаре на Палама рекао да су за нарушавање јавног реда и мира пријављена или санкционисана 52 лица.

- Од укупног броја лица против осам је поднесено пет захтјева за покретање прекршајног поступка, док су осталим лицима уручени прекршајни налози. Када је у питању структура прекршаја, најчешћа су вријеђања, туче и физички напади - наводи Чворо.

Према његовим ријечима, највећи број прекршаја забиљежен је на подручју полицијских станица Пале, Источна Илиџа и Соколац.

Чворо каже да се у октобру догодило 67 саобраћајних незгода, што је 18,3 одсто мање у односу на исти мјесец лани, у којима је 13 лица повријеђено, од којих троје теже, док да није било смртно страдалих.

Најчешћи узроци саобраћајних незгода су брзина неприлагођена условима пута, одстојање и првенство пролаза.

У октобру су из саобраћаја искључена 87 возача због вожње под утицајем алкохола и управљањем моторним возилом прије стицања права, као и 40 возила због истека регистрације.

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево у октобру је регистровано укупно 2.907 прекршаја из области безбједности саобраћаја, што је за 8,2 одсто мање у односу на исти мјесец лани, док је санкционисано 2.736 лица.

Коментари 0
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    23h 24m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    20h 59m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    6h 58m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    5h 25m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    7h 17m
    0