U opštinu Istočna Ilidža u nedjelju dolazi 38 djece sa Kosova i Metohije

22.06.2023. 13:21
0
IZVOR: katera.news

Opština Istočna Ilidža, zajedno sa osnovnim školama „Petar Petrović Njegoš“, „Aleksa Šantić“ i „Jovan Dučić“, ove godine učestvuje u projektu „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji vodi Odbor za Kosovo i Metohiju iz Banjaluke.

- Ovim projektom predviđen je dolazak djece sa Kosova i Metohije u lokalne zajednice Republike Srpske i smještaj u porodicama svojih vršnjaka. U opštinu Istočna Ilidža dolazi 38 djece iz mjesta Šilovo i Vitina, u pratnji četiri nastavnika, koja će ovdje boraviti od 25. juna do 2. jula 2023. godine – poručili su iz ove opštine.

Kako su najavili iz opštine Istočna Ilidža, dolazak djece planiran je za nedjelju, 25. juna, oko 16.00 časova na Šetalištu „Dr Miodrag Lazić“, gdje će se susresti sa svojim vršnjacima iz Istočne Ilidže, koji će biti njihovi domaćini.

Učešće u projektu omogućeno je zahvaljujući porodicama iz ove opštine, koje su pokazale interesovanje i veliku želju da ugoste djecu sa Kosova i Metohije, a uz podršku Opštine Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Major Milan Tepić i Stojadin Mirković - vojnici do posljednjeg daha
    18h 11m
    18
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    7h 2m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    12h 40m
    0
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    16h 25m
    0
  • Vanilice sa orasima
    13h 29m
    0