U Palama podijeljeni paketići za 30 mališana

27.01.2023. 16:00
1
IZVOR: srna.rs

Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale uručili su danas 30 novogodišnjih paketića za mališane sa područja ove lokalne zajednice.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale Jelena Petrović rekla je Srni da su paketići uručeni njihovim korisnicima, i to za višečlane porodice, ali i za nekoliko onih sa samohranim roditeljima.

- Planirali smo da ovih 30 paketića uručimo za pravoslavnu Novu godinu, ali s obzirom na to da su djeca bila bolesna, pomjerili smo to za danas, na dan Svetog Save - dječije slave - izjavila je Petrovićeva i dodala da su paketići donacija "Pošta Srpske".

Petrovićeva navodi da su krenuli sa svojim redovnim zadacima gdje se djeca u školi polako pripremaju za takmičenje iz pružanja prve pomoći, u toku je obuka iz pružanja prve pomoći za vozače, dok akciju dobrovoljnog darivanja krvi planiraju organizovati u februaru.

Prema njenim riječima, ove godine Opštinska organizacija Crvenog krsta Pale akcenat će staviti na omasovljavanju članstva i radiće kolektivna učlanjenja po školama, vrtićima, preduzećima kako bi podigli svijest građana u ovoj opštini.

- Imamo veliki broj naših saradnika sa kojima sarađujemo godinama, a nemaju člansku knjižicu, pa želimo da to bude ujedno jedan vid zahvalnosti i da se uključe u našu humanu porodicu - poručila je Petrovićeva.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Neven 27.01.2023. 17:10
    Svaka čast Crvenom krstu što je obradovao mališane, lijep i human gest prije svega. Lijepo je i to što su Pošte Srpske svojom donacijom pomogli da se podijele paketići.
Povezane vijesti
Na Svetog Savu 1.600 paketića za srpsku djecu Na Svetog Savu 1.600 paketića za srpsku djecu
U decembru podijeljeno više od 1.000 paketića srpskoj djeci U decembru podijeljeno više od 1.000 paketića srpskoj djeci
Ekipe iz Pala i Istočne Ilidže najbolje u pružanju prve pomoći Ekipe iz Pala i Istočne Ilidže najbolje u pružanju prve pomoći
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    15h 29m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    13h 31m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    12h 24m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    12h 29m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    11h 32m
    1