U raketnom napadu na Sevastopolj poginule četiri osobe, ranjeno 151

24.06.2024. 14:34
0
IZVOR: in4s.net

U noći 23. juna snage PVO oborile su 30 dronova iznad Brjanske oblasti. Eksplozije su odjeknule i u Kijevu i Harkovu. Kako javlja AP, ukrajinske vlasti vrše pritisak na Sjedinjene Države da im dozvole da izvode napade raketama „atakams“ duboko na teritoriju Rusije.

U Republici Krim je 24. juna proglašen Dan žalosti za poginulima u napadu Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj, napisao je na svom Telegramu šef republike Sergej Aksjonov.

Broj ranjenih u napadu ukrajinskih snaga na Sevastopolj porastao je na 151, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev, prenosi Sputnjik.

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi pozvao je na zaustavljanje napada na Energodar, rekavši da je neprihvatljiva upotreba dronova protiv Zaporoške nuklearne elektrane i okoline.

- Ovo mora da prestane. Upotreba dronova protiv stanice i njene okoline postaje sve češća. To je potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti je sa osnovnim principima bezbjednosti i konkretnim principima koji su jednoglasno usvojeni - navodi se u Grosijevom saopštenju objavljenom na zvaničnom portalu IAEA.

U petak uveče ukrajinske oružane snage izvele su napad dronom na jedinu podstanicu koja snabdijeva Energodar – „Raduga“, a u napadu je oštećen transformator. Glavni dio grada ostao je bez struje i vode. Posljedice napada otklonjene su u subotu poslije podne. Prije toga su Oružane snage Ukrajine dronovima potpuno uništile postanicu „Luč“.

Nakon ukrajinskog napada na Sevastopolj predsjednik Rusije Vladimir Putin odmah je kontaktirao gubernatora grada Mihaila Razvožaeva. Putin je izjavio saučešće porodicama poginulih.

Putin je naložio federalnim organima da pruže svu neophodnu pomoć Sevastopolju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Napadač iz Nevesinja najvjerovatnije sa ovih prostora Napadač iz Nevesinja najvjerovatnije sa ovih prostora
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Izrael napao Bejrut Izrael napao Bejrut
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 25m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 48m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 21m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    13h 18m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    13h 9m
    0