U Rogatici zelenilo i cvijeće na svakom ćošku

14.07.2021. 08:51
1
IZVOR: Glas Srpske

Rogatičani, od najstarijih do najmlađih, čine sve da njihovo mjesto iz godine u godinu izgleda što ljepše, a napore mještana koji uređuju svoja dvorišta i balkone prepoznala je i lokalna turistička organizacija, koja nagrađuje one koji se najviše potrude da uljepšaju svoj životni prostor.

Tako je i ove godine, a konkurs za izbor najljepšeg balkona i najurednijeg dvorišta biće otvoren do 10. avgusta. Nakon toga posebna komisija, sastavljena od turističkih radnika i predstavnica Udruženja žena “Rogatica”, obići će sve prijavljene i donijeti odluku o proglašenju najboljih.

- Tri prvoplasirana, uz podršku budžeta opštine, biće novčano nagrađena na jednoj od manifestacija koje budu organizovale uz Dan i krsnu slavu opštine Preobrženje Gospodnje - rekao je direktor Opštinske turističke organizacije Predrag Ujić.

U Rogatici se skoro na svakom ćošku mogu vidjeti raznovrsnim cvijetom, zasađene površine, koje su ovo mjesto učinile “malom botaničkom baštom”, prepoznatljivom po ljepoti i zelenilu.

Uz ljubitelje zelenila, tome veliki prilog daju i radnici lokalnog javnog komunalnog preduzeća “Vrela Seljani”, koji se brinu o gradskom zelenilu sa više stotina raznovrsnog rastinja duž ulice Srpske sloge, kao glavne arterije grada, ali i ostalih ulica.

Da grad, a i šire područje opštine, u ljetnim mjesecima izgleda što ljepše i privlačnije, znatan doprinos daju i brojni vlasnici kuća, koji se trude da njihova dvorišta što bolje izgledaju. U tu svrhu sa svih strana donose razne biljke, pa čak i egzotične i jedinstvene za ovo podneblje.                                                                 

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Tanja 14.07.2021. 18:07
    Ima jedna gospođa,majka poginulog borca izbjegla iz Srednjeg,čije je dvorište baš botanička bašta koju sama održava i njeguje. Ne mora biti pobjednik ali bi je bilo lijepo pohvaliti. Gospođa se zove Cvijanović Tankosava živi u Rogatici
    Hvala
Povezane vijesti
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi Manje bolovanja u Srpskoj, a veći troškovi
Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj Uzbune o nestaloj djeci objavljivaće se i na bankomatima u Srpskoj
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    23h 21m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    21h 23m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    20h 16m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    19h 24m
    1
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    13h 51m
    1