У Рогатици зеленило и цвијеће на сваком ћошку

14.07.2021. 08:51
1
ИЗВОР: Глас Српске

Рогатичани, од најстаријих до најмлађих, чине све да њихово мјесто из године у годину изгледа што љепше, а напоре мјештана који уређују своја дворишта и балконе препознала је и локална туристичка организација, која награђује оне који се највише потруде да уљепшају свој животни простор.

Тако је и ове године, а конкурс за избор најљепшег балкона и најуреднијег дворишта биће отворен до 10. августа. Након тога посебна комисија, састављена од туристичких радника и представница Удружења жена “Рогатица”, обићи ће све пријављене и донијети одлуку о проглашењу најбољих.

- Три првопласирана, уз подршку буџета општине, биће новчано награђена на једној од манифестација које буду организовале уз Дан и крсну славу општине Преобржење Господње - рекао је директор Општинске туристичке организације Предраг Ујић.

У Рогатици се скоро на сваком ћошку могу видјети разноврсним цвијетом, засађене површине, које су ово мјесто учиниле “малом ботаничком баштом”, препознатљивом по љепоти и зеленилу.

Уз љубитеље зеленила, томе велики прилог дају и радници локалног јавног комуналног предузећа “Врела Сељани”, који се брину о градском зеленилу са више стотина разноврсног растиња дуж улице Српске слоге, као главне артерије града, али и осталих улица.

Да град, а и шире подручје општине, у љетним мјесецима изгледа што љепше и привлачније, знатан допринос дају и бројни власници кућа, који се труде да њихова дворишта што боље изгледају. У ту сврху са свих страна доносе разне биљке, па чак и егзотичне и јединствене за ово поднебље.                                                                 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Tanja 14.07.2021. 18:07
    Ima jedna gospođa,majka poginulog borca izbjegla iz Srednjeg,čije je dvorište baš botanička bašta koju sama održava i njeguje. Ne mora biti pobjednik ali bi je bilo lijepo pohvaliti. Gospođa se zove Cvijanović Tankosava živi u Rogatici
    Hvala
Повезане вијести
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Наш град богатији за три дјечака Наш град богатији за три дјечака
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    22h 33m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    11h 46m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    11h 17m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    11h 40m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    7h 33m
    0