U Sarajevu vazduh vrlo nezdrav

11.12.2023. 18:30
0
IZVOR: srna.rs

U Sarajevu je vazduh vrlo nezdrav, pa iz Vlade Kantona Sarajevo apeluju da građani izbjegavaju boravak napolju.

Iz Vlade Kantona Sarajevo navode da je kvalitet vazduha pogoršan u većem dijelu Kantona, ali je bolji nego prethodnog dana.

- Oboljeli od plućnih bolesti i bolesti srca, trudnice, djeca i stariji, moraju izbjegavati bilo kakve aktivnosti tokom boravka napolju - navodi se u saopštenju i dodaje da i svi ostali ne bi trebali da se izlažu većim aktivnostima na otvorenom.

Vremenske prilike i dalje ne pogoduju kvalitetu vazduha, a u večernjim časovima ponovo se očekuje akumuliranje zagađujućih čestica.

Vlada Kantona Sarajevo juče je izdala upozorenje na povećanu koncentraciju zagađujućih materija u vazduhu u ovom kantonu i potrebu primjene interventnih mjera.

Postrojenja za proizvodnju toplotne energije, snage veće od 50 kilovat-časova, koja koriste čvrsta i tečna goriva, dužna su da smanje temperaturu u prostorijama koje zagrijavaju za minimalno dva stepena Celzijusova.

Zabranjeno je i izvođenje građevinskih radova na otvorenom prostoru koji produkuju emisiju prašine u vazuh, kao i kretanje u zoni A automobila i teretnih vozila čiji motori imaju normu "evro dva" ili manju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na ambasadi Srbije u Sarajevu osvanuo natpis "genocidaši" Na ambasadi Srbije u Sarajevu osvanuo natpis "genocidaši"
Operacija Tekbir - neuspjeli pokušaj deblokade Sarajeva Operacija Tekbir - neuspjeli pokušaj deblokade Sarajeva
Izložba "Dani bezvlašća u Sarajevu nakon atentata 1914. godine" – manje poznati detalji Sarajevskog atentata Izložba "Dani bezvlašća u Sarajevu nakon atentata 1914. godine" – manje poznati detalji Sara...
Najčitanije
 • Kosovski novomučenik otac Hariton
  17h 39m
  1
 • Preminuo mladi golman reprezentacije Crne Gore
  13h 46m
  0
 • Održan Sabor izvornog pjevanja
  7h 25m
  0
 • Služen parastos za poginule borce iz Kasindola (FOTO)
  15h 29m
  2
 • Šehovac: Helez svojim izjavama želi dobiti više glasova na lokalnim izborima
  13h 34m
  16