У Сарајеву ваздух врло нездрав

11.12.2023. 18:30
0
ИЗВОР: srna.rs

У Сарајеву је ваздух врло нездрав, па из Владе Кантона Сарајево апелују да грађани избјегавају боравак напољу.

Из Владе Кантона Сарајево наводе да је квалитет ваздуха погоршан у већем дијелу Кантона, али је бољи него претходног дана.

- Обољели од плућних болести и болести срца, труднице, дјеца и старији, морају избјегавати било какве активности током боравка напољу - наводи се у саопштењу и додаје да и сви остали не би требали да се излажу већим активностима на отвореном.

Временске прилике и даље не погодују квалитету ваздуха, а у вечерњим часовима поново се очекује акумулирање загађујућих честица.

Влада Кантона Сарајево јуче је издала упозорење на повећану концентрацију загађујућих материја у ваздуху у овом кантону и потребу примјене интервентних мјера.

Постројења за производњу топлотне енергије, снаге веће од 50 киловат-часова, која користе чврста и течна горива, дужна су да смање температуру у просторијама које загријавају за минимално два степена Целзијусова.

Забрањено је и извођење грађевинских радова на отвореном простору који продукују емисију прашине у вазух, као и кретање у зони А аутомобила и теретних возила чији мотори имају норму "евро два" или мању.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 46m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 59m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 30m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 53m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 50m
    0