U školama Srpske zbog korone 12 odjeljenja u izolaciji

19.10.2021. 13:39
0
IZVOR: SRNA

Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić izjavila je da je epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona u školama u Republici Srpskoj slična kao i na početku školske godine i da se u ovom momentu 12 odjeljenja osnovnih i srednjih škola nalazi u izolaciji.

Trivićeva je podsjetila da odjeljenje ide u izolaciju kada troje učenika u razredu bude pozitivno na virus korona i dodala da u kontinuitetu jedni izlaze, a drugi ulaze u izolaciju.

– S obzirom na to da se radi o cijeloj Republici Srpskoj i da je riječ o različitim školama koje imaju po jedno odjeljenje zbog tri pozitivna učenika, smatramo da je epidemiološka situacija u sistemu obrazovanja pod kontrolom u smislu primjene i poštovanja svih mjera – rekla je Trivića.

Prilikom posjete banjalučkoj Osnovnoj školi “Borisav Stanković” ona je napomenula da se i dalje provodi vakcinacija prosvjetnih radnika i da je 45 odsto njih vakcinisano.

– U ovom momentu vakcinacija je jedini model da se u neku ruku zaštitimo od virusa korona u smislu teških simptoma i odlaska u određene zdravstvene ustanove. Trenutna situacija je u potpunosti pod kontrolom – kaže Trivićeva.

Direktor OŠ “Borisav Stanković” Rade Krecelj rekao je da su trenutno u ovoj školi tri učenika pozitivna na virus korona, dok je devet učenika u izolaciji.

– Ove sedmice imamo jedno odjeljenje koje je na onlajn nastavi – rekao je Krecelj.

Komentari 0
Povezane vijesti
Privedene 233 osobe zbog dilovanja droge u školama Privedene 233 osobe zbog dilovanja droge u školama
Od septembra 150 policajaca u školama Srpske Od septembra 150 policajaca u školama Srpske
U Srpskoj smanjen broj upisanih učenika/ca za 14.000 za deset godina U Srpskoj smanjen broj upisanih učenika/ca za 14.000 za deset godina
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    21h 57m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    19h 59m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    18h 52m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 0m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    18h 57m
    0