Ubistvo sudije Ilića

12.07.2023. 20:08
1
IZVOR: Despotovina

U napadu na srebreničko selo Zalazje koji se desio na Petrovdan 1992. god. zarobljen je, mučen pa okrutno ubijen sudija Slobodan Ilić, koji je imao 46 godina.

Slušajući svjedočanstvo zlikovaca koji su prisustvovali Slobodanovom ubistvu, ne mogu a da se ne sjetim jasenovačkog mučenika, starca Vukašina Mandrape koji je, dok mu je ustaša odsijecao uši i nos prije nego što ga je zaklao, mirno rekao: "Samo ti radi svoj posao, sine."

Nenaoružan i svezan, Slobodan je preživio strašne muke i torture i to lično od Nasera Orića. Ibran Mustafić je u svojoj knjizi "Planirani haos" prenio Orićevu ispovjest o ubistvu sudije:

- Kad smo, onu ekipu zarobljenih Srba iz zatvora ponovo poveli prema Zalazju i kad je počelo klanje, meni je dopao Slobodan Ilić. Popeo sam mu se na prsa... Gledao je u mene i nije progovorio ni riječ. Izvadio sam bajonet i direktno ga udario u jedno oko, pa provrtio. Nije ni zapomagao. Posle sam udario u drugo oko... Nisam mogao da vjerujem da ne reaguje. Iskreno rečeno, tada sam se prvi put uplašio, pa sam ga odmah preklao.

Sudija Slobodan Ilić iz Srebrenice imao je 46 godina kada je ubijen na Zalazju, na Petrovdan 1992. godine. Od tada, pa naredne dvije decenije, njegova porodica, supruga Jelica i sinovi Vlado i Aco ništa o njemu nisu znali.

Pronašli su ga sa još osmoricom mještana Zalazja na deponiji kod Srebrenice, pod džakovima smeća i zemlje. Obdukcija je potvrdila identitet. Sahranjen je ga na Gradskom groblju u Bratuncu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Hari 13.07.2023. 18:52
    I takav dokazani krvolok i ubica na slobodi. Bila su neka suđenja u DenHagu i Sarajevu, farsa od suđenja i sudanije . Izmanipulisani svjedoci koji su lažno za pare branili i lagali u korist ovog monstruma. Ipak je on gazija za Bošnjake, "branio je Bosnu" tako što je on i njegove horde ubijali Srpske civile na njihovim vjekovnim ognjištima. Ima Bogu da plati, kada od ovozemaljske pravde nema ništa kada su žrtve Srbi.
Povezane vijesti
Kojić: Među poginule u Potočarima upisani još živi ljudi Kojić: Među poginule u Potočarima upisani još živi ljudi
Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata Užas u Centru za socijalni rad: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    20h 59m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    20h 30m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    16h 46m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    20h 53m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    12h 41m
    2