U Sokocu organizovan „Jesenji karneval“ (FOTO)

07.10.2020. 13:23
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Organizovanjem „Jesenjeg karnevala“, Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac nastavila je obilježavanje „Nedjelje djeteta“, koje je ove godine pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh“.

Kako je već postala tradicija, mališani su u kostimima sa motivom jesenjih plodova prošetali ulicama Sokoca, šireći osmijehe i dobro raspoloženje.

Na maskenbalu su učestvovala djeca od tri godine, pa do predškolskog uzrasta i bili su obučeni u pečurkice, suncokrete i bundeve.

Slika

Svojom šetnjom, ukrasili su glavnu ulicu i priredili su na radost vaspitača, roditelja i svih prolaznika pravu paradu ponosa.

Mališani, uzbuđeni i sa ponosom, izrecitovali su neke od dječijih prava, pa se tako mogao čuti i neizostavni „Bukvar dječijih prava“ od Ljubivoja Ršumovića.

Slika

Dječiji „Jesenji karneval“, prema mišljenju mnogih roditelja predstavlja i najljepši dio programa obilježavanja „Nedjelje djeteta“, koja i uprkos specifičnim uslovima zbog epidemiološke situacije ima raznovrstan program.

Djeca su juče posjetila Crkvu Svetog proroka Ilije, gdje su ih sveštenici toplo i srdačno dočekali. I sutra se nastavljaju aktivnosti u sokolačkom vrtiću, ovog puta će to biti takmičenje u dvorištu ustanove.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija O...
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    14h 51m
    0
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    5h 49m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    14h 15m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    12h 30m
    12
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    14h 9m
    0