U Sokocu opremljeno odjeljenje za izolaciju

27.04.2020. 19:17
0
IZVOR: Srna

Specijalna bolnica za psihijatriju u Sokocu osposobila je i opremila odjeljenje za izolaciju novoprimljenih pacijenata u kojem se trenutno nalaze dva pacijenta, izjavila je Srni direktor ove bolnice Biljana Renovica Cvijetić.

Ona je rekla da su u prostorijama ranijeg odjeljenja za mušku rehabilitaciju obezbijeđeni svi potrebni uslovi za izolaciju pacijenata koji će tu provesti 14 dana, prije nego što budu testirani i upućeni na odgovarajuće bolničko odjeljenje.

Prema njenim riječima, na ovom odjeljenju, potpuno uređenom opremom koju je ova ustanova dobila u ranijim donacijama, radi pet pomoćnih radnika, pet medicinskih tehničara, a ljekari rade na smjenu po petnaest dana.

-Sada raspolažemo kompletnom zaštitnom opremom, zaštitnim odijelima, vizirima, maskama, naočarima, rukavicama i sredstvima za dezinfekciju prostorija- navela je Renovica Cvijetić.

Ona je naglasila da je trenutno sve pod kontrolom u Specijalnoj bolnici za psihijatriju, da čine maksimum napora da se spriječi pojava virusa u ovoj ustanovi, te da su preduzete sve mjere u skladu sa naredbama Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Direktor bolnice je podsjetila da je ova ustanova dobila donaciju od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te prije dva dana i donaciju zaštitne opreme od preduzeća "Violeta" iz Gruda, što im je dobrodošlo u ovom trenutku.

-Koliko se brinemo o pacijentima toliko vodimo računa i o strukturi zaposlenih, te smo im skrenuli pažnju da se pridržavaju potrebnih mjera da bi kroz ovu pandemiju prošli bez posljedica i pacijenti i zaposleni- napomenula je Renovica Cvijetić.

Specijalna bolnica za psihijatriju na Sokocu ima oko 120 pacijenata i više od 100 zaposlenih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku" Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Najčitanije
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    22h 45m
    2
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    7h 21m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    6h 37m
    0
  • Danas Markovdan
    11h 3m
    0
  • Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
    5h 17m
    0