У Сокоцу опремљено одјељење за изолацију

27.04.2020. 19:17
0
ИЗВОР: Srna

Специјална болница за психијатрију у Сокоцу оспособила је и опремила одјељење за изолацију новопримљених пацијената у којем се тренутно налазе два пацијента, изјавила је Срни директор ове болнице Биљана Реновица Цвијетић.

Она је рекла да су у просторијама ранијег одјељења за мушку рехабилитацију обезбијеђени сви потребни услови за изолацију пацијената који ће ту провести 14 дана, прије него што буду тестирани и упућени на одговарајуће болничко одјељење.

Према њеним ријечима, на овом одјељењу, потпуно уређеном опремом коју је ова установа добила у ранијим донацијама, ради пет помоћних радника, пет медицинских техничара, а љекари раде на смјену по петнаест дана.

-Сада располажемо комплетном заштитном опремом, заштитним одијелима, визирима, маскама, наочарима, рукавицама и средствима за дезинфекцију просторија- навела је Реновица Цвијетић.

Она је нагласила да је тренутно све под контролом у Специјалној болници за психијатрију, да чине максимум напора да се спријечи појава вируса у овој установи, те да су предузете све мјере у складу са наредбама Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Директор болнице је подсјетила да је ова установа добила донацију од Института за јавно здравство Републике Српске, те прије два дана и донацију заштитне опреме од предузећа "Виолета" из Груда, што им је добродошло у овом тренутку.

-Колико се бринемо о пацијентима толико водимо рачуна и о структури запослених, те смо им скренули пажњу да се придржавају потребних мјера да би кроз ову пандемију прошли без посљедица и пацијенти и запослени- напоменула је Реновица Цвијетић.

Специјална болница за психијатрију на Сокоцу има око 120 пацијената и више од 100 запослених.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    15h 7m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    16h 22m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    22h 13m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    20h 40m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    22h 32m
    0