U Sokocu počelo obilježavanje „Nedjelje djeteta“

05.10.2020. 19:01
0
IZVOR: Katera

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i zamjenik načelnika Žarko Kosorić posjetili su danas Ustanovu za predškolsko vaspitanje i obrazovanje čime je počelo obilježavanje manifestacije „Nedjelja djeteta“ koja je ove godine pod sloganom „Zdravo tijelo, vedar duh“.

Ovo je jedna od najznačajnijih manifestacija i svake godine period realizacije i slogan pod kojim se realizuje propisuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Prilikom posjete sokolačkom vrtiću načelnik Milovan Bjelica obišao je svih šest vaspitno – obrazovnih grupa i ukazao na dobru saradnju između lokalne uprave i obdaništa, koje je stalno popunjeno, što dovoljno govori o dobrom radu vaspitača.

- Obilježavanje „Nedjelje djeteta“ predstavlja način da se javnosti ukaže na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta, koju je 1989. godine usvojila Skupština Ujedinjenih Nacija. Danas smo razgovarali sa djecom i oni su nam pokazali recitacijama šta uče, a takođe vidjeli smo napore koje čine vaspitačice da bi odgovorile na potrebe svakog djeteta. Na nama je da im obezbijedimo jedno bezbrižno djetinjstvo, da u miru i zdravlju odrastaju. Posebnu pažnju i uslove treba obezbijediti djeci koja imaju zdravstvene probleme i smetnje u razvoju, da bi u druženju sa svojim vršnjacima lakše podnosili te poteškoće. Djeci želim uspješan razvoj, zaposlenima na čelu sa direktoricom Kosorić mnogo uspjeha i da nastave onako kako su i do sada radili, posvećeno, odgovorno i sa puno ljubavi – kazao je načelnik Bjelica.

Direktor obdaništa Biljana Kosorić zahvalila je načelniku opštine Sokolac na svim vidovima pomoći koje lokalna uprava pruža ovoj ustanovi.

-  Posebno se zahvaljujem načelniku Bjelici, koji je do sada toliko puta pokazao sluh i razumijevanje za rad obdaništa i uvijek se rado odazove svakom našem pozivu. Program „Nedjelje djeteta“ biće raznovrstan kao i prethodnih godina, bez obzira na to što se odvija u specifičnim uslovima zbog virusa kovid – 19. U ovoj sedmici, posebna pažnja se posvjećuje aktivnostima koje za cilj imaju da djeca uče o svojim pravima i obavezama u porodicama i društvu – pojasnila je direktorica Kosorić.

Iz Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje su najavili da će sutra biti upriličena posjeta Crkvi Svetog proroka Ilije u Sokocu, za srijedu je planiran jesenji karneval, u četvrtak takmičenje u dvorištu vrtića, a u petak izlet u Brezjak. Sve ove aktivnosti su planirane na otvorenom prostoru, tako da je njihovo odvijanje uslovljeno vremenskim uslovima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog
Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika
Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    22h 5m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    12h 25m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    22h 49m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    1h 38m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    1h 32m
    0