У Сокоцу почело обиљежавање „Недјеље дјетета“

05.10.2020. 19:01
0
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Соколац Милован Бјелица и замјеник начелника Жарко Косорић посјетили су данас Установу за предшколско васпитање и образовање чиме је почело обиљежавање манифестације „Недјеља дјетета“ која је ове године под слоганом „Здраво тијело, ведар дух“.

Ово је једна од најзначајнијих манифестација и сваке године период реализације и слоган под којим се реализује прописује Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Приликом посјете соколачком вртићу начелник Милован Бјелица обишао је свих шест васпитно – образовних група и указао на добру сарадњу између локалне управе и обданишта, које је стално попуњено, што довољно говори о добром раду васпитача.

- Обиљежавање „Недјеље дјетета“ представља начин да се јавности укаже на потребу и обавезу поштовања дјетета и заштиту дјечијих права гарантованих Конвенцијом о правима дјетета, коју је 1989. године усвојила Скупштина Уједињених Нација. Данас смо разговарали са дјецом и они су нам показали рецитацијама шта уче, а такође видјели смо напоре које чине васпитачице да би одговориле на потребе сваког дјетета. На нама је да им обезбиједимо једно безбрижно дјетињство, да у миру и здрављу одрастају. Посебну пажњу и услове треба обезбиједити дјеци која имају здравствене проблеме и сметње у развоју, да би у дружењу са својим вршњацима лакше подносили те потешкоће. Дјеци желим успјешан развој, запосленима на челу са директорицом Косорић много успјеха и да наставе онако како су и до сада радили, посвећено, одговорно и са пуно љубави – казао је начелник Бјелица.

Директор обданишта Биљана Косорић захвалила је начелнику општине Соколац на свим видовима помоћи које локална управа пружа овој установи.

-  Посебно се захваљујем начелнику Бјелици, који је до сада толико пута показао слух и разумијевање за рад обданишта и увијек се радо одазове сваком нашем позиву. Програм „Недјеље дјетета“ биће разноврстан као и претходних година, без обзира на то што се одвија у специфичним условима због вируса ковид – 19. У овој седмици, посебна пажња се посвјећује активностима које за циљ имају да дјеца уче о својим правима и обавезама у породицама и друштву – појаснила је директорица Косорић.

Из Установе за предшколско васпитање и образовање су најавили да ће сутра бити уприличена посјета Цркви Светог пророка Илије у Сокоцу, за сриједу је планиран јесењи карневал, у четвртак такмичење у дворишту вртића, а у петак излет у Брезјак. Све ове активности су планиране на отвореном простору, тако да је њихово одвијање условљено временским условима.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    9h 24m
    0
  • Крађа у Палама
    7h 42m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    22h 1m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    4h 9m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    6h 57m
    0