U Srednjoškolskom centru „Pale“ planiran upis 168 učenika

13.06.2022. 17:47
0
IZVOR: srna.rs

U Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Pale" moći će se upisati 168 đaka, a danas je počeo upis za odlične učenike sa 60 i više bodova na osnovu uspjeha i ocjena iz predmeta značajnih za struku u osmom i devetom razredu.

U narednom upisnom roku koji počinje iduće sedmice upisuju se učenici koji konkurišu za četverogodišnje i trogodišnje škole i đaci koji imaju manje od 60 konkursnih bodova, navode iz ove obrazovne ustanove.

Planiran je upis po 24 učenika u Gimnaziji - za opšti te za društveno-jezički smjer, kao i za struku geodezija i građevinarstvo u računarsko-informatički, te arhitektonski tehničar.

U prvi razred za ugostiteljstvo i turizam - smjerovi turistički tehničar i kulinarski tehničar po 24 učenika, dok za zanimanje trećeg stepena smjerovi kuvar i konobar mogu da prime po 12 učenika.

Iz Srednjoškolskog centra "Pale" obavještavaju da će u srijedu, 15. juna u školi organizovati prijem za učenika generacije, vukovce i najbolje učenike školske 2021/22. godine u 15 časova.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Poziv roditeljima za upis učenika u prvi razred OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Poziv roditeljima za upis učenika u prvi razred OŠ „Petar Petrović Njegoš“
Fakulteti srezali upisne kvote Fakulteti srezali upisne kvote
U Kalinoviku upisana četiri prvačića U Kalinoviku upisana četiri prvačića
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    4h 36m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    22h 41m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    18h 50m
    0
  • Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
    22h 29m
    4
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    16h 57m
    0