U Srpskoj u novogodišnjoj noći 11 krivičnih djela

01.01.2020. 11:32
0
IZVOR: Srna

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske evidentiralo je u novogodišnjoj noći 11 krivičnih djela, 14 narušavanja javnog reda i mira, te 12 saobraćajnih nezgoda sa dva lakše povrijeđena lica, saopšteno je iz MUP-a.

Na području banjalučke Policijske uprave /PU/ registrovani su tjelesna povreda i krađa.

Policijskoj stanici Centar jedan Banjaluka prijavljeno je da se u Jevrejskoj ulici kod ugostiteljskog objekta nalazi povrijeđeno lice.

Policijski službenici su na licu mjesta zatekli povrijeđene M.S. iz Banjaluke i P.O. iz Laktaša koji su izjavili da ih je neposredno prije prijave fizički napalo NN lice.

Prema trenutnim saznanjima, NN lice počinilo je prekršaj i slijedi utvrđivanje da li u ovom događaju ima elemenata krivičnog djela.

Na području PU Istočno Sarajevo registrovano je izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Na području PU Prijedor registrovani su napad na službeno lice i krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija, te po jedno krivično djelo tjelesne povrede i nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici.

Oko 1.00 čas u Prijedoru, ispred ugostiteljskog objekta, policijski službenici čuli su viku i galamu, a prilikom kontrole tog objekta, lice R.P. fizički je napalo policijske službenike tako što je glavom udarilo jednog policijskog službenika, a zatim drugog, čime je počinjeno krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Na području PU Gradiška policijski službenici su pretresom stana lica M.S. u Gradišci, pronašli i oduzeli 164 grama marihuane i oko 20 grama spida.

To lice je lišeno slobode.

Na području PU Mrkonjić Grad registrovana je jedna teška krađa.

U Višegradu je oko 1.45 časova prilikom intervencije policijskih službenika Policijske stanice Višegrad na narušavanje javnog reda i mira, lice N.Š. je šakom udarilo policijskog službenika u glavu.

To lice je lišeno slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, slijedi izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Prošle godine iz saobraćaja isključeno 18.797 pijanih vozača Prošle godine iz saobraćaja isključeno 18.797 pijanih vozača
Pripadnici MUP-a Srpske obezbijedili baki Nevenki krov nad glavom Pripadnici MUP-a Srpske obezbijedili baki Nevenki krov nad glavom
MUP Srpske traga za Fatonom Hajrizijem, uputili apel građanima MUP Srpske traga za Fatonom Hajrizijem, uputili apel građanima
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 19m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 14m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 8m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 17m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 27m
    0