U subotu humanitarni koncert za Miloša Božovića u Vojkovićima (FOTO)

14.03.2023. 13:06
0
IZVOR: katera.news

Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža u saradnji sa KUD-om „Bratstvo“ iz Vojkovića organizuje humanitarni koncert „Igrajmo za Miloša“ za našeg sugrađanina Miloša Božovića.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković rekao je da će na koncertu učestvovati preko 100 folkloraša iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske i Crne Gore, koji su se okupiti sa istim ciljem – da pomognu u nastavku Miloševog liječenja.

- Na koncertu će učestvovati SKUD „Boško Vujadin“ Kasindo, KUD „Slavija“ Istočno Novo Sarajevo, KUD „Jahorina“ Trnovo, AKUD „Mirko Srdetić“ Podgorica, KUDŽ „Bratstvo“ Subotica, KUD „Branko Radičević“ Sirig, KUD „Dr Đorđe Natošević“ Novi Slankamen, KUD „Sarvaž“ Osijek i KUD „Zora“ Betina – naveo je Novaković.

Slika

Foto: Predrag Krstović

Novaković se zahvalio predsjedniku Kulturno-umjetničkog društva "Bratstvo" iz Vojkovića Biljani Ristić na pomoći u organizaciji koncerata.

Biljana Ristić, predsjednik i umjetnički direktor KUD-a „Bratstvo“ iz Vojkovića, kao i umjetnički rukovodilac KUD-a „Jahorina“ Trnova, pozvala je sve građane da dođu na koncert, ističući da je ovo samo još jedan u nizu humanitarnih koncerta koji su organizovali i na kojem učestvuju.

- Nadam se da je ovo posljednji put da na ovakav način skupljamo novac za liječenje djece, pa i sugrađana starije dobi - istakla je Ristićeva.

Slika

Foto: Predrag Krstović

Koncert će se održati u dvorani Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Vojkovićima u Istočnoj Ilidža sa početkom u 18.00 časova.

Kutije za dobrovoljne priloge biće postavljene na ulazu u dvoranu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža Preliminarna rang–lista za dodjelu studentskih stipendija Opštine Istočna Ilidža
Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO) Počeo Zvezdin kamp u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO) Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    21m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    23h 45m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    20h 38m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    14h 29m
    1
  • Četrnaestogodišnji Miloš sa uživanjem se brine o porodičnom imanju
    22h 35m
    0