У суботу хуманитарни концерт за Милоша Божовића у Војковићима (ФОТО)

14.03.2023. 13:06
0
ИЗВОР: katera.news

Центар за културу и информисање Источна Илиџа у сарадњи са КУД-ом „Братство“ из Војковића организује хуманитарни концерт „Играјмо за Милоша“ за нашег суграђанина Милоша Божовића.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић рекао је да ће на концерту учествовати преко 100 фолклораша из Републике Српске, Србије, Хрватске и Црне Горе, који су се окупити са истим циљем – да помогну у наставку Милошевог лијечења.

- На концерту ће учествовати СКУД „Бошко Вујадин“ Касиндо, КУД „Славија“ Источно Ново Сарајево, КУД „Јахорина“ Трново, АКУД „Мирко Срдетић“ Подгорица, КУДЖ „Братство“ Суботица, КУД „Бранко Радичевић“ Сириг, КУД „Др Ђорђе Натошевић“ Нови Сланкамен, КУД „Сарваж“ Осијек и КУД „Зора“ Бетина – навео је Новаковић.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Новаковић се захвалио предсједнику Културно-умјетничког друштва "Братство" из Војковића Биљани Ристић на помоћи у организацији концерата.

Биљана Ристић, предсједник и умјетнички директор КУД-а „Братство“ из Војковића, као и умјетнички руководилац КУД-а „Јахорина“ Трнова, позвала је све грађане да дођу на концерт, истичући да је ово само још један у низу хуманитарних концерта који су организовали и на којем учествују.

- Надам се да је ово посљедњи пут да на овакав начин скупљамо новац за лијечење дјеце, па и суграђана старије доби - истакла је Ристићева.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Концерт ће се одржати у дворани Основне школе "Алекса Шантић" у Војковићима у Источној Илиџа са почетком у 18.00 часова.

Кутије за добровољне прилоге биће постављене на улазу у дворану.

Коментари 0
Повезане вијести
Бициклима до Острога - вожња у част погинулих бораца Војске Републике Српске (ФОТО) Бициклима до Острога - вожња у част погинулих бораца Војске Републике Српске (ФОТО)
ОК „Игман“ на дружењу са Тијаном Бошковић (ФОТО) ОК „Игман“ на дружењу са Тијаном Бошковић (ФОТО)
Пријем за основце из Источне Илиџе који су освојили прво мјесто на републичком такмичењу у фудбалу (ФОТО) Пријем за основце из Источне Илиџе који су освојили прво мјесто на републичком такмичењу ...
Најчитаније
 • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
  13h 41m
  1
 • Тешка несрећа у Сарајеву: Једна дјевојка погинула, двије тешко повријеђене
  22h 16m
  0
 • Сутра мирни скуп на мјесту гдје је страдала Азра Спахић (ФОТО)
  13h 9m
  1
 • Годишњица рођења српског пјесника Алексе Шантића
  14h 11m
  0
 • Вучевић нови предсjедник СНС-a
  18h 16m
  0