У суботу хуманитарни концерт за Милоша Божовића у Војковићима (ФОТО)

14.03.2023. 13:06
0
ИЗВОР: katera.news

Центар за културу и информисање Источна Илиџа у сарадњи са КУД-ом „Братство“ из Војковића организује хуманитарни концерт „Играјмо за Милоша“ за нашег суграђанина Милоша Божовића.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић рекао је да ће на концерту учествовати преко 100 фолклораша из Републике Српске, Србије, Хрватске и Црне Горе, који су се окупити са истим циљем – да помогну у наставку Милошевог лијечења.

- На концерту ће учествовати СКУД „Бошко Вујадин“ Касиндо, КУД „Славија“ Источно Ново Сарајево, КУД „Јахорина“ Трново, АКУД „Мирко Срдетић“ Подгорица, КУДЖ „Братство“ Суботица, КУД „Бранко Радичевић“ Сириг, КУД „Др Ђорђе Натошевић“ Нови Сланкамен, КУД „Сарваж“ Осијек и КУД „Зора“ Бетина – навео је Новаковић.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Новаковић се захвалио предсједнику Културно-умјетничког друштва "Братство" из Војковића Биљани Ристић на помоћи у организацији концерата.

Биљана Ристић, предсједник и умјетнички директор КУД-а „Братство“ из Војковића, као и умјетнички руководилац КУД-а „Јахорина“ Трнова, позвала је све грађане да дођу на концерт, истичући да је ово само још један у низу хуманитарних концерта који су организовали и на којем учествују.

- Надам се да је ово посљедњи пут да на овакав начин скупљамо новац за лијечење дјеце, па и суграђана старије доби - истакла је Ристићева.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Концерт ће се одржати у дворани Основне школе "Алекса Шантић" у Војковићима у Источној Илиџа са почетком у 18.00 часова.

Кутије за добровољне прилоге биће постављене на улазу у дворану.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева Сутра састанак начелника Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева
Прекид електричне енергије у Источној Илиџи Прекид електричне енергије у Источној Илиџи
Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години Омладинска банка Источна Илиџа – други позив за младе у 2024. години
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    21h 8m
    0
  • Крађа у Палама
    19h 26m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    15h 53m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    18h 41m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    12h 2m
    0