У суботу хуманитарни концерт за Милоша Божовића у Војковићима (ФОТО)

14.03.2023. 13:06
0
ИЗВОР: katera.news

Центар за културу и информисање Источна Илиџа у сарадњи са КУД-ом „Братство“ из Војковића организује хуманитарни концерт „Играјмо за Милоша“ за нашег суграђанина Милоша Божовића.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић рекао је да ће на концерту учествовати преко 100 фолклораша из Републике Српске, Србије, Хрватске и Црне Горе, који су се окупити са истим циљем – да помогну у наставку Милошевог лијечења.

- На концерту ће учествовати СКУД „Бошко Вујадин“ Касиндо, КУД „Славија“ Источно Ново Сарајево, КУД „Јахорина“ Трново, АКУД „Мирко Срдетић“ Подгорица, КУДЖ „Братство“ Суботица, КУД „Бранко Радичевић“ Сириг, КУД „Др Ђорђе Натошевић“ Нови Сланкамен, КУД „Сарваж“ Осијек и КУД „Зора“ Бетина – навео је Новаковић.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Новаковић се захвалио предсједнику Културно-умјетничког друштва "Братство" из Војковића Биљани Ристић на помоћи у организацији концерата.

Биљана Ристић, предсједник и умјетнички директор КУД-а „Братство“ из Војковића, као и умјетнички руководилац КУД-а „Јахорина“ Трнова, позвала је све грађане да дођу на концерт, истичући да је ово само још један у низу хуманитарних концерта који су организовали и на којем учествују.

- Надам се да је ово посљедњи пут да на овакав начин скупљамо новац за лијечење дјеце, па и суграђана старије доби - истакла је Ристићева.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Концерт ће се одржати у дворани Основне школе "Алекса Шантић" у Војковићима у Источној Илиџа са почетком у 18.00 часова.

Кутије за добровољне прилоге биће постављене на улазу у дворану.

Коментари 0
Повезане вијести
Два пјешака повријеђена у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи Два пјешака повријеђена у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
Општина Источна Илиџа ће сносити трошкове санације и уређења гроба мајке Мома Капора Општина Источна Илиџа ће сносити трошкове санације и уређења гроба мајке Мома Капора
У Источној Илиџи ухапшен возач код којег је пронађен спид У Источној Илиџи ухапшен возач код којег је пронађен спид
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  22h 52m
  1
 • Свечано откривена спомен-табла посвећена Моми Капору у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  22h 10m
  3
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  21h 30m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  22h 33m
  0
 • Сјећање на непоновљивог Мому Капора
  9h 24m
  0