U toku 2019. godine u Bolnici "Srbija" rođeno 507 beba

10.01.2020. 09:58
0
IZVOR: Srpska.info

I ove godine statistički podaci iz porodilišta Bolnice „Srbija“ demantuju  informacije o negativnom priraštaju jer je na odjeljenju ginekologije Bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu  u toku 2019. godine rođeno 507 beba, što je za 60 novorođenčadi više nego u 2018. godini – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

– Neosporna je činjenica da je pacijentkinje, pored stručnih kadrova za porod u našoj zdravstvenoj ustanovi, privukao i novi komforan ambijent  kao i savremena oprema – navodi se u saopštenju.

Svakako je pozitivna i vijest je da je u 2019. godini dvoje mladih doktora dobilo specijalizaciju iz Ginekologije i akušerstava, a postojeći kadar kontinuirano ide na dodatne edukacije i usavršavanja.

Iz ove zdravstvene ustanove ističu da je u protekloj godini obavljen najveći broj poroda od 2011. godine, što ukazuje na veliko povjerenje osoblju i porodilištu Bolnice “Srbija”.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
„Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji „Tangovi“ dječaci osvojili turnir u Holandiji
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    6h 34m
    6
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    6h 39m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    7h 31m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    20h 1m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    7h 45m
    0