У току 2019. године у Болници "Србија" рођено 507 беба

10.01.2020. 09:58
0
ИЗВОР: Srpska.info

И ове године статистички подаци из породилишта Болнице „Србија“ демантују  информације о негативном прираштају јер је на одјељењу гинекологије Болнице „Србија“ у Источном Сарајеву  у току 2019. године рођено 507 беба, што је за 60 новорођенчади више него у 2018. години – саопштено је из ове здравствене установе.

– Неоспорна је чињеница да је пацијенткиње, поред стручних кадрова за пород у нашој здравственој установи, привукао и нови комфоран амбијент  као и савремена опрема – наводи се у саопштењу.

Свакако је позитивна и вијест је да је у 2019. години двоје младих доктора добило специјализацију из Гинекологије и акушерстава, а постојећи кадар континуирано иде на додатне едукације и усавршавања.

Из ове здравствене установе истичу да је у протеклој години обављен највећи број порода од 2011. године, што указује на велико повјерење особљу и породилишту Болнице “Србија”.

 

Коментари 0
Повезане вијести
У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО) Промовисани романи „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву (ФОТО)
Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе Милошевић Шошо: Недовољно знања о важности менталног благостања рађа предрасуде и стереотипе
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    10h 33m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    6h 30m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    12h 37m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    9h 51m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    8h 49m
    0