U toku dezinfekcija javnih ustanova

17.03.2020. 10:27
0
IZVOR: Srna

Na području opštine Pale u toku je dezinfekcija javnih ustanova koje su u nadležnosti opštine s ciljem sprečavanja pojave virusa korona, zaštite i spašavanja stanovništva.
Ustanove koje će biti dezinfikovane su Kulturno-sportski centar "Pale" i Sportsko-poslovni centar "Peki", Dom za starija lica "Natura", kao i vrtići i školske ustanove na području opštine.

Iz opštinske uprave ističu da opština uporedo sa ovim aktivnostima, sprovodi
kontrolu poštovanja na terenu naredbi Opštinskog štaba za vanredne situacije, da su u stalnoj komunikaciji sa opštinskim odborom Crvenog krsta, čiji su volonteri na raspolaganju.

Na teritoriji opštine Pale nije evidentiran nijedan slučaj zaraze virusom korona.

Iz opštinske uprave navode da lokalna zajednica u saradnji sa Domom zdravlja opštine Pale već 10 dana aktivno radi na prevenciji virusa, a sve u skladu sa preporukama Vlade Srpske i nadležnog ministarstva.

Štab opštine Pale za vanredne situacije donio je juče naredbu, kojom se zabranjuju rad trgovinskih, ugostiteljskih, zanatskih, uslužnih i drugih objekata i službi na području ove lokalne zajednice.

Rad trgovačkih centara zabranjuje se u dane vikenda, dok se od 7.00 do 18.00 časova ograničava rad trgovina prehrane i robe široke potrošnje.

Komentari 0
Povezane vijesti
PD "Javorina": Sramotan odnos opštine Pale prema našem društvu (FOTO) PD "Javorina": Sramotan odnos opštine Pale prema našem društvu (FOTO)
"Grobari Pale" obradovali socijalno ugrožene porodice pred Božić "Grobari Pale" obradovali socijalno ugrožene porodice pred Božić
Tradicionalni uspon planinara "Javorine" na Ogorjelicu povodom 9. januara Tradicionalni uspon planinara "Javorine" na Ogorjelicu povodom 9. januara
Najčitanije
  • Težak sudar đačkog autobusa i automobila
    20h 9m
    0
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    10h 53m
    2
  • U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
    18h 29m
    2
  • Kroz gusle strujao i bol i nadanje cijelog naroda: 257 godina od rođenja Filipa Višnjića
    20h 0m
    0
  • Zemljotres u BiH
    11h 25m
    0