U toku isplata podsticaja poslodavcima

23.03.2020. 10:25
0
IZVOR: Srpska.info

Poslodavci u Republici Srpskoj zatražili su zakonske podsticaje iz budžeta za ukupno 14.112 radnika kojima su tokom prošle godine povećali plate – potvrđeno je za Srpskainfo u Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Inače, Ministarstvo privrede i preduzetništva RS je zaprimilo 501 zahtev privrednih subjekata za podsticaj za povećanje plata, u prvom obračunskom periodu od stupanja na snagu ovog zakona, za juli-decembar 2019. Od tog broja, kako kažu, njih 478 je ispunjavalo uslove za podsticaje.

Od ukupog broja primljenih zahteva radnika, obuhvaćeno je 14.112 radnika koji su zaposleni u privrednim subjektima koji su ispunjavali uslove.

Kada je riječ o djelatnostima privrednih subjekata, ovom podsticajnom mjerom su bili obuhvaćeni svi privredni subjekti koji posluju u oblasti proizvodne, trgovinske i uslužne djelatnosti.

Najviše interesovanja su izkazali oni iz prerađivačkog sektora.

Svi obrađeni zahtjevi se iz ministarstva prosljeđuju Poreskoj upravi RS na dalje postupanje, a kako je još uvijek u toku isplata, trenutno ne raspolažu informacijom o kom tačnom iznosu je riječ, ali procjenjuju da će biti između 2,5 i tri miliona KM.

U Ministarstvu nismo dobili odogovor koliko su u prosjeku poslodavci zaposlenima povećali plate.

– Ovu informaciju ćemo imati nakon završene analize svih isplaćenih podsticaja, a najvjerovatnije u toku ove sedmice – poručuju iz Ministarstva.

Zakon o podsticajima usvojen je prošle godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dodik ne može primati platu ni preko pošte, ni preko blagajne Dodik ne može primati platu ni preko pošte, ni preko blagajne
Banjalučaninu plata skoro milion maraka Banjalučaninu plata skoro milion maraka
Stojičić: Veće plate za prosvjetne radnike Stojičić: Veće plate za prosvjetne radnike
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    14h 35m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    13h 30m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    8h 18m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    9h 24m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    17h 52m
    0