У току исплата подстицаја послодавцима

23.03.2020. 10:25
0
ИЗВОР: Srpska.info

Послодавци у Републици Српској затражили су законске подстицаје из буџета за укупно 14.112 радника којима су током прошле године повећали плате – потврђено је за Српскаинфо у Министарству привреде и предузетништва Републике Српске.

Иначе, Министарство привреде и предузетништва РС је запримило 501 захтев привредних субјеката за подстицај за повећање плата, у првом обрачунском периоду од ступања на снагу овог закона, за јули-децембар 2019. Од тог броја, како кажу, њих 478 је испуњавало услове за подстицаје.

Од укупог броја примљених захтева радника, обухваћено је 14.112 радника који су запослени у привредним субјектима који су испуњавали услове.

Када је ријеч о дјелатностима привредних субјеката, овом подстицајном мјером су били обухваћени сви привредни субјекти који послују у области производне, трговинске и услужне дјелатности.

Највише интересовања су изказали они из прерађивачког сектора.

Сви обрађени захтјеви се из министарства просљеђују Пореској управи РС на даље поступање, а како је још увијек у току исплата, тренутно не располажу информацијом о ком тачном износу је ријеч, али процјењују да ће бити између 2,5 и три милиона КМ.

У Министарству нисмо добили одоговор колико су у просјеку послодавци запосленима повећали плате.

– Ову информацију ћемо имати након завршене анализе свих исплаћених подстицаја, а највјероватније у току ове седмице – поручују из Министарства.

Закон о подстицајима усвојен је прошле године.

Коментари 0
Повезане вијести
Додик не може примати плату ни преко поште, ни преко благајне Додик не може примати плату ни преко поште, ни преко благајне
Бањалучанину плата скоро милион марака Бањалучанину плата скоро милион марака
Стојичић: Веће плате за просвјетне раднике Стојичић: Веће плате за просвјетне раднике
Најчитаније
 • Слана бајадера
  13h 30m
  0
 • Злочин у Варварину
  13h 5m
  1
 • Око 15 пацијената обољелих од мултипле склерозе Сарајевско-романијске регије на терапији
  6h 7m
  1
 • Учествујте у Катерином ФОТО-КОНКУРСУ и освојите вриједне награде!
  8h 4m
  2
 • Муфтија Јусуфспахић се расплакао у програму уживо: Србија и српски народ нису геноцидни
  5h 0m
  4