U toku priprema toplovodne mreže za sezonu grijanja

11.09.2019. 10:17
0
IZVOR: Srna

Komunalno preduzeće "Sokolac" uložiće 15.000 KM do 20.000 KM za rekonstrukciju dijela toplovodne mreže, te sanaciju kotlovnice, kotla i ložišta, kako bi spremno dočekalo početak sezone grijanja, rekao je Srni direktor ovog preduzeća Dejan Tomić.

On je dodao da se već desetak dana radi na otklanjanju kvara na dijelu mreže u Romanijskoj ulici, gdje se godinama gubila toplotna energija, za šta će biti izdvojeno oko 7.000 KM kako bi obezbijedili kvalitetnije grijanje stambenog i poslovnih prostora u tom dijelu grada.

U okviru priprema za predstojeću grijnu sezonu u ovom preduzeću počeli su hemijsko čišćenje kotlovnice, popravku ložišta, reparaciju izmjenjivača toplote i ventila na mreži.

-Za sanaciju kotlovnice, popravku i detaljno čišćenje kotla i ložišta, te više radova na sanaciji tog dijela, biće nam potrebno 15.000 KM do 20.000 KM-, naveo je Tomić.

On kaže da menadžment preduzeća radi na tome da obezbijedi energente za prvi dio predstojeće sezone grijanja.

Prema njegovim riječima, za jednu sezonu koja na Sokocu često traje duže od zvanične, potrebno je 16.000 do 18.000 metara kubnih drvnog otpada, piljevine i drvne sječke.

Tomić je podsjeto da ovo preduzeće zagrijava više od 28.000 metara kvadratnih stambenog i poslovnog prostora u užem urbanom naselju Sokolac i da je u planu proširenje toplovodne mreže.

Komunalno preduzeće "Sokolac", u okviru kojeg djeluje i Toplana, osnovano je odlukom Skupštine opštine 2013. godine.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu Sara i Aleksandar Lučić osvojili tri medalje na svesrpskom kupu
Potvrđen antraks na području Sokoca Potvrđen antraks na području Sokoca
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 45m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 36m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 23m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 49m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 31m
    0