U vrtić "Buba Mara" od sutra kreće blizu 300 mališana

31.08.2021. 13:19
0
IZVOR: KATERA

Sve je spremno i u Palama, najbrojnijoj opštini grada Istočno Sarajevo, za početak nove školske godine, a vrtić „Buba Mara“ od sutra će svoja vrata otvoriti za gotovo 300 mališana.

Direktor DC „Buba Mara“ Vanja Jugović u izjavi za portal Katera kaže da su veoma srećni i uzbuđeni što će već od sutra dočekati gotovo 300 mališana, uzrasta od šest mjeseci do šest godina.

- Djeca će biti raspoređena u 12 vaspitno-obrazovnih grupa, koje će nadgledati 24 vaspitača i dva stručna saradnika uz tehničku podršku. Učinićemo sve da se mališani što prije prilagode i socijalizuju u novoj sredini – istakla je Jugovićeva.

Slika

Foto: Katera

Ona je dodala da će od sutra na raspolaganju imati i novootvoreni objekat vrtića „Buba Mara“, koji je pored proširenih smještajnih i boravišnih kapaciteta za mališane u ovom vrtiću, omogućio i zaposlenje novih deset vaspitača.

U planu su nam brojne aktivnosti sa početkom nove školske godine, za koju se iskreno nadamo da ćemo moći ostvariti, s obzirom da još uvijek traje pandemija virusa korona – dodaje Jugovićeva.

Podsjećamo, novi objekat vrtića „Buba Mara“ nedavno je svečano otvoren u prisustvu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, opštinskog i gradskog rukovodstva.

Komentari 0
Povezane vijesti
U četvrtak u Palama retrospektiva filmova Miodraga Tarane U četvrtak u Palama retrospektiva filmova Miodraga Tarane
Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu Paljani prvaci Balkana u džiju-džicuu
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Najčitanije
  • Trebević postaje centar medicinskog turizma
    19h 22m
    0
  • Promocija romana „Piši, dobri moj Nektarije“ Marijane Petronić 26. septembra u Istočnom Sarajevu
    5h 9m
    0
  • Šta donosi nacrt izmjena Zakona o komunalnoj policiji Srpske?
    3h 46m
    0
  • Otpočeti radovi na obnovi i uređenju Svetosavskog doma Hrama Svetog velikomučenika Prokopija u Visokom
    20h 50m
    1
  • Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
    1h 23m
    0