U zgradi Gradske uprave izloženi eksponati posvećeni EYOF-u 2019 (FOTO)

27.01.2021. 13:52
0
IZVOR: gradistocnosarajevo.net

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo  opremljen je prostor u kome su izloženi eksponati i fotografije posvećeni Evropskom omladinskom olimpijskom festivalu EYOF 2019, koji je prije dvije godine održan u Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

Prostor, koji je specijalno opremljen za ove namjene, trebalo bi da sačuva sjećanje na jedan od najvećih sportskih događaja u Istočnom Sarajevu, koji je u značajnoj mjeri doprinio promociji turističkih i sportskih potencijala grada Istočno Sarajevo.

Slika

Iz Gradske uprave poručuju da je ovaj grad posjeduje neophodne kapacitete i  ljudske resurse za organizaciju  značajnih evropskih i svjetskih događaja, prvenstveno kad je riječ o zimskim sportovima, te bi, narednih godina, tome trebalo posvetiti posebnu pažnju.

EYOF 2019 otvoren je 10. februara u Sarajevu. Okupio je više od 1.500 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja koji su se takmičili u osam sportova – alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Slika

Spektakularna ceremonija zatvaranja EYOF –a, kojoj su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, održana je 15. februara 2019. godine ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.

Slika

Predstavnici Evropskog olimpijskog komiteta ocijenili su EYOF 2019 jednim od najkvalitetnijih i najbolje organizovanih takmičenja do tada.

Komentari 0
Povezane vijesti
U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu U srijedu promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu
Milan treba našu pomoć – pozovi 17047 Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
Preminula Vera Grgić Preminula Vera Grgić
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    21h 57m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    21h 28m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    17h 44m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    13h 39m
    2
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    21h 51m
    0